zaterdag 9 april 2011

Het gat van de deur


‘Het gat’ heeft een andere betekenis als ‘de gat’. Daarom is het, zelfs als je de oorspronkelijke geslachten van de verschillende woorden niet kent (zoals in een echte taal, het Duits wel bekend is) het daarom van belang is het juiste lidwoord te gebruiken.
Je kunt trouwens wel spreken van “het kontje”. Maar altijd even populair maak je je daardoor niet…
Vandaag heb ik de limit weer op de wielen gekregen. En blijken mijn draadstang-verrichtingen gelukkig niet voor niets: Ik kan de Limit nu net als de Alleweder door het hele huis verplaatsen !
Dat is prettig om te weten omdat ik van een feilloos in éen keer goed functioneren van zo’n gecompliceerd uitgevoerde fiets als de Limit beslist niet overtuigd ben.
Ik kan nu onbeperkt sleutelen, zelfs in de tuin als 't lekker weer is. Maar toch in principe ten alle tijden een velomobiel tot m’n beschikking hebben.
Om te gaan kamperen bijvoorbeeld, of gewoon als regenfiets.


Ik heb de spatlap gemonteerd zoals gepland. Wel bleek dat ik het overschuif buisje waarvan ik dacht dat het van een tweede veer was (maar wat waarschijnlijk een demper is) behoorlijk moest inkorten. Dat deed ik met een stukje korte bouw loodgietersgereedschap uit mijn arbeidsverleden.

De spatlap kan ik volledig op de tast aanbrengen of losmaken. Sterker nog: het kan alléén maar door deze zintuigelijke waarneming!












Jammer dat ik 2 emails en 2 telefoontjes verder nog steeds geen reaktie heb van de Ligfietswinkel op mijn verzoek om een spanzitting-stoeltje van een Ice-trike of een Greenmachine/ Versatile.
Tenminste, dat dacht ik maar zie volgend bericht!
Een aluminium tuinstoel van de Action is 12,95. Misschien ga ik maar eens meten hoe breed die zijn…

5 opmerkingen:

 1. Hé, ik zie verlichting op de Limit :)

  Goed bezig trouwens; hoop dat je een mooie gaas-zitting vind. Zag vandaag nog iets gaasachtigs bij de blokker (soort lendensteun die je in je bureaustoel kan plaatsen - zal we niet sterk genoeg zijn.

  Ik zou trouwens eerder aan een gaas ligstoel denken. Iets als dit (maar niet deze want die is duur): http://tinyurl.com/gaasligstoel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Erwin,

  Eigenlijk heb ik niet meer nodig dan een soort 'brancard' als rugsteun. Het is namelijk mogelijk om op de centrale kokerbalk te zitten waar de ketting door loopt.
  Als ik daar dan 'n gelzadelzitting op leg...
  Liefst heb ik zwz een stoel waarvan ik het ruggedeelte achterover kan klappen.
  Dat lijkt me een stuk makkelijker met instappen in mijn geval!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mick , de ligfietswinkel is pas verhuisd , en nog volop bezig met het inrichten.
  Ik was er van de week even en toen werd zijn modem gebracht dus hij heeft ook een tijdje geen verbinding gehad .
  Er moet nog een hoop gebeuren in z,n nieuwe zaakje dus hij zal wel geen tijd gehad hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerrit,

  Dat weet ik ja, ik heb Gerhard gesproken.
  Ik wacht het verder allemaal af maar voel me na ruim een week 'minder gemotiveerd' om nog tot een aankoop over te gaan...

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Update:
  Ik heb net van Bert M., die ik van een trike-treffen ken, een stoeltje van een Flevobike Basic aangeboden gekregen!
  Deze is eigenlijk gemaakt voor de tamelijk rechte zitpositie die ik in de Limit moet gaan innemen. Uiteraard zeer opgetogen en dankbaar.
  De foto die hij zond zet ik erbij.

  BeantwoordenVerwijderen