maandag 7 februari 2011

kattenbarrière

Zo toch even een berichtje. Een beetje flauw helemaal niets meer van je te laten lezen na zoveel levendige gelukswensen n.a.v. de aanschaf van de Limit.
Ik heb er evenwel nog niet in gereden, ik vind het uitzicht veel te beperkt en heb zelfs twijfel of ik de velomobiel wil houden...
Extreem rechtop zitten (ik zit in de Alleweder al erg rechtop) bezorgt me een houten kont.
Door de bolle ipv afgeplatte voorkant zie ik niet dan veel te ver vooruit naar mijn zin.
Dat lijkt me geen voordeel als ik bijvoorbeeld een hond tegen kom!
Ik ga voor veiligheid dus voorlopig blijf ik in de FAW rijden.
Ik zou het stoeltje ook kunnen verhogen maar dat komt per definitie de bochtenstabiliteit niet ten goede dus is m'n eer te na...

Ik heb gedacht de boven van de onderkant te scheiden een rand horizontaal weg te zagen. Dan een flensrand te lamineren en de delen weer op elkaar te kitten (a la de Quest).
De binnenkant heeft daarvoor zelfs al iets van een rand die als mal zou kunnen dienen voor een later aan de bovenkant te hechten rand.
Maar om nu te zeggen "ja makkelijk dat gaan we even doen"...De spoorbreedte is iets breder waardoor ik ‘m niet vanuit m’n centrale hal de zijkamer in kreeg.

Mijn kat begreep de logica van de tijdelijke plaats op de grond (zonder wielen) niet zo… Een nieuwe speelplaats of toch een doorgang?Vandaag heb ik, na het maken van een tuinhekje, de linkeras uit de veerpoot gedraaid en staat hij dan toch op een plaats waar ik 'het geval' beter benaderen kan…

5 opmerkingen:

 1. Hi Mick,

  Alles is relatief; kan best zijn dat je de stabiliteit van de Limit slechter maakt als je het stoeltje hoog genoeg zet. Maar wellicht is de Limit met hoge stoel nog altijd stabieler dan je Flevobike Alleweder. Dan is er relatief gezien dus niets aan de hand :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He die Mick

  Wat een veranderingen allemaal. Van Harte ook van mij. En die Kattenbarriere. hahaha
  kus van de kat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Erwin: Ik denk idd niet dat ik in de kap ga zagen. Als ik (zonder spd) m'n schoenen wat verdraai kan ik namelijk de bovenkant al raken bij deze vrij puntige neus. er valt dus niet echt veel te verlagen...
  @ Martie: Voorlopig alleen 'n sleutel-project hoor! Maar wel prettig om dat te hebben terwijl ik gewoon al m'n fietsen nog kan gebruiken, luxe!
  En fin, je weet wat het 'slechten' van barrières is?

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Okee Theo die heb ik, hoe ga ik nu verder te werk?

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen