donderdag 10 februari 2011

plan de campagne

Er is op deze wereld weinig ruimte voor de kleine man zo lijkt het. Op velomobiel-gebied dan. Hoewel dat klinkt als een contradictie interminus.
Vooral na het introduceren van de roll-bar werd de plaats waarin je moet gaan zitten in een gestroomlijnde driewieler eigenlijk vastgelegd.
Daarom is de plaats van het bracket tegenwoordig ook meestal afstelbaar aangebracht, klemmend over de neusbuis van het inwendig frame.

Bij m’n Alleweder zette ik m’n custom-made stoeltje eenvoudigweg naar voren en creëerde zo nog een fantastische laadvloerruimte achter me. Maar die heeft dan ook geen hoofd-aansluiting. Geen probleem zo bleek in de praktijk.
In het ene geval waarin ik omsloeg kon ik m’n hoofd tóch binnen de body vouwen en bleef de bovenkamer gespaard.

Ik zou bij de limit kunnen proberen de trappers naar achteren te brengen zodat ’t hoofd op de bestemde plaats komt. Maar dan schep ik eigenlijk alleen loze ruimte in de punt. Bovendien valt dat niet mee en maakt de fiets er niet verkoopbaarder door.

Wat ik dan ook wil doen is een speciale naar achter wegklappende kap ontwikkelen die de tunnel van de roll-bar eigenlijk verlengt naar voren, scharnierend aan de uitstolping (van totaal 96 cm hoog!) naarboven voor de veiligheid / en de snelheid aan de Limit.

Ik ben bang dat ik dus toch met epoxy aan de slag zal moeten. Hoewel ik eigenlijk niet weet hoe dit precies aan te pakken…

Met een afstelbaar frame in een Strada of Mango zou ik dit probleem natuurlijk niet hebben. Maar iets naar voren kruipen levert me niet alleen laadruimte op, het verbetert ook m’n zicht op de voorkant van de fiets iets.

En daar troost ik me dan weer mee!

2 opmerkingen:

 1. Beste Mick. Stuur even een mail naar Velomobiel en vraag aan de ontwerper Allert wat de beste oplossing is. Ze kunnen daar echt alles maken !! Groeten Kees.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees,

  Wat ik wil is natuurlijk helemaal niet standaard.
  Dat zou dan dus speciaal voor mij gemaakt moeten worden en dus niet te betalen (mijns' inziens).
  Ik heb wel iets als jullie 'schuimkap' en dat zelfs nog 'n tikkie steviger. Die kan ik niet gebruiken want m'n hoofd komt te ver naar voren maar zou misschien als 'ondermal' kunnen dienen.
  Daarbovenop dus de halfronde spoilertunnel...

  Alleen opschrijven is gemakkelijker!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen