vrijdag 7 januari 2011

Quantum Mickanica

Omdat nu ook de nachttemperaturen eindelijk weer wat gestegen zijn meende ik mijn kans schoon te zien de (ongepimpte) bankdrukfiets weer eens in te zetten voor de body-shape. Alles is bij mij dan ook puur natuur!
De digitale temperatuur- en tijdklok in Amstelveen gaf idd +1 graad aan.


Juist toen ik me bedacht dat die bij de Rai dan zeker wel op +2 gestaan moet hebben (A’dam is gebouwd op palen) ging ik alsnog onderuit!
Ter hoogte van het gemeentehuis moest ik links het fietspad opdraaien om naast het spoorlijntje te blijven rijden richting BOVENkerk (dat om onbegrijpelijke redenen BENEDEN de Hoofdstad ligt). Net in die bocht waren dus nog wel degelijk ijskristallen te vinden!
Het pleit voor de Thys/Berger/Leemans constructie dat er geen schade aan m’n fiets was. En ook ikzelf heb geen botbreuken te betreuren dit keer. Maar toch wel schrikken….

Om niet door de tuin te hoeven ‘sochtends vroeg in alle donkerte pleeg ik de omgebouwde roets vantevoren al in de huiskamer klaar te zetten.
Met een achterwaartse beweging weet ik dan door de keukendeur het deurgat (of eigenlijk; gaten) te vinden richting voorgevel, langs de Alleweder om.

Daarbij heb ik een prettige eigenschap bij de uitontwikkelde fitnessmachine ontdekt die het achterwaarts manouvreren vergemakkelijkt.
Zoals iedere roetser wel weet kun je een Thys maar achteruit rijden tot de voetenslede de balhoofdsbuis raakt.
Daarna moet je het achterwiel optrekken.
Ik moet dat ook maar slechts kortstondig want er doet zich dan een buitengewoon fenomeen voor: De voetenslede kruipt tegen de zwaartekracht in terug naar zijn uitgangspositie !
Omdat de meeste van u slechts (lig)fiets en of velomobiel-GEBRUIKERS zijn en niet zozeer ontwikkelaars zal ik u niet vermoeien met de uitleg van dit verschijnsel.

Toch kon ik op het Kniepertjes-treffen al verontwaardiging beluisteren over het optreden van een Amerikaanse mevrouw die –bij gebrek aan waarschuwing daarvoor- haar kat in de magnetron te drogen had gezet…

Keulen en Aken zijn immers ook niet op één dag gebouwd?

2 opmerkingen:

 1. Mazzel Mick dat alles het nog doet bij je na de val , Ik ben Woensdagavond onderuit gegaan , ik begon net wat snelheid te maken, maar ik heb nu een behoorlijk zere schouder, ben ik waarschijnlijk op terecht gekomen. helaas moet ik het gebruik van de gekregen halterstang daardoor ook weer uitstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerrit,

  Behalve de val ben ik erachter dat ik ad tas vd Thys ook een hoofdsteun wil want ik lig er wat verkrampt bij en dat doet me al geen goed zelfs zonder te vallen...
  Sterkte en voorzichtig aan!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen