woensdag 12 januari 2011

Wat er gezegd wordt (3)

Ik geef toe, het is me weer gelukt! In negatieve zin dan.
Ik was nog met het ketting terugschakelprojekt bezig op de trike maar ben daar door ombouwwerk aan de FAW niet mee doorgegaan.
Hoewel het achterwiel zich goed gehouden heeft -pas aan het eind vd Kniepertjestocht begon de mindere stroomlijn me wat parten te spelen- zijn de cassettekransen die ik nu heb niet groot genoeg (28 zouden 34 moeten vervangen…)om redelijkerwijze de trekkerhellingen op m’n werk mee te kunnen bestijgen. En ik werk op de 2'etage.
Terwijl de kleinere schakelstapjes me wel stukken beter bevallen. Ik zal dan ook een tweede kleiner voorblad moeten gaan gebruiken behalve de naafversnelling.
De enige manier om op 28 versnellingen uit te komen ipv 14 (wat waarschijnlijk voor de meeste Alleweders al een hele luxe is…).

Misschien valt het op, misschien niet, ik heb al een hele tijd geen “ Wat er gezegd wordt“ meer geschreven.
Ik blog dan ook behoorlijk wat minder omdat ik hoop dat er zo ook nog iets nieuws uit m’n handen komt.

Gisteren moest ik even telefonisch checken of ‘De metaalwinkel’ in Amsterdam ZO idd zoals op een modelbouwforum te lezen was dunwandig aluminium verkoopt en niet moeilijk doet over de afname van kleine lengtes daarvan.
Het gaat om een stukje 30-27mm, dus wanddikte 1,5 voor het maken van de derailleurophanging in de FAW.
“Ja dat hebben we liggen hoor, hoeveel heeft u nodig?” ik: “Nou alleen maar 40-50cm eigenlijk…” . “ Moet je me daarvoor wakker maken?!”.
Nou ben ik wel wat gewend van mijn stadsgenoten maar dat vond ik dan toch wel opmerkelijk!
Ik met de Thys naar de Lemelenbergersepapweg (met waypoint op de garmin) maar beroerd te vinden zeg!
Toch ben ik er in meerdere opzichten beter van geworden. Niet alleeen heb ik weer even geroetst wat ik vandaag naar het werk wil gaan herhalen, regen of niet, maar bovendien heb ik 5 rvs baantjes laten knippen om de Thys boegsprieten weer mee te redden.
Ik mocht de Revolver zelfs even de zaak in rijden van de jongens om de roetsbanen op te meten. Trouwens de eerste keer dat ik over deze fiets hoorde “Oh, is dat nu alles?” . Ze hadden bij mijn beschrijving ‘roeimachine’ waarschijnlijk iets nog veel groters verwacht.
Uiteindelijk stopten ze de uiterst smalle en dunne strips van 72cm in de speciaal voor mij afgekorte alu derailleurbevestigingsbuis,om de met zorg gewalste stukken zo recht mogelijk te houden. Om ze door mij te laten wegstoppen in…mijn bananentassen! Hier lachen ja;-)dat deden zij ook.

En over die zgan 2de hands tassen heb ik evenmin geschreven. Dat ik die via marktplaats op de kop tikte. Vlakbij mijn oude woning in de Pijp waar ik 17 jaar gewoond heb.
De -inmiddels gestolen- ligfiets van de eigenaresse op een bovenwoning van de Rustenburgerstraat is mij daar nooit opgevallen op straat, howcome?
Met een wat zure mond antwoordde de vrijer van het het meisje “Nee die stond bij Zijwind”.
Bij E. in de winkel dus die kennelijk dus ook als fietsenstalling in gebruik is. E. mijn voormalig buurmeisje!
Ja en ik weet ook wel dat die lesbisch is, potato cutter, this is Amsterdam. Maar ik heb nooit zo’n geïnteresseerd buurvrouwtje gehad, in de fietsen ja, maar ook erg veel met haar afgelachen!
De –merk- ligfiets was gestolen toen zij hem onder ‘toeziend’ oog van een camera (en op slot) in een parkeergarage had neergezet.Jammer dat de bewakingscamera niet was aangesloten. En ze had nu geen zin meer om ooit nog een andere ligfiets te kopen.

Helaas heb ik alleen de vriend gesproken…

3 opmerkingen:

 1. Hoi Mick, bij ons wordt wel eens wat stukjes aluminium plaat weggegooid. Zal ik wat voor je verzamelen? Vaak 0.6 tot 2.5 mm dik. Het aluminium is meest 2024T3 clad. Sterk spul maar niet lasbaar.
  KzieYou, Theo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Theo,
  Ik begreep vd fotosessie dat je je velo (Strada) weer terug hebt?
  Het lasprojekt waar ik naar verwees is een experiment om een crank in te korten (tot 165mm)maar moet ik nog laten uitvoeren. Door daar 'n stukje uit te zagen en...
  Stukjes alu zijn altijd makkelijk. Behalve poppen is ook vastlijmen met epoxy (al dan niet met carbonversteviging) een mogelijkheid.
  Doet u mij daar maar wat van:-) !

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen