woensdag 20 januari 2010

Enig idee vd 'Perfo B'


Gisteren heb ik dan de North 'Perfo B' binnen gekregen.Hier een recensie.


Voor de ontvangst kon ik zelfs digitaal een handtekening zetten over 'n portabel beeldschermapparaatje. Omdat het DHL-post was heb ik maar niet te wantrouwig gedaan...
Het ruitje steekt niet zoveel onder door dat ik het hoef in te korten of onder 'n hemd hoef te steken, dat valt dus mee want dat was wel de indruk die ik van de foto kreeg.
Reden om dit model toch te kiezen was meer de ronde (lasmasker achtige) kop aan dit masker van 'Multiweld'.
Jammer vind ik dat het scherm aan de onderkant wijkt naar een platter vorm en niet regelmatig rond is daardoor. Dat ziet er niet alleen minder snel uit maar zorgt voor extra luchtwervelingen die aanvoelen als rijwind (?) tijdens het roeifietsen waarmee ik het masker vandaag de sporen heb gegeven.
Deze vorm kan ik waarschijnlijk met de verfföhn nog wel corrigeren, het geheel spanningsvrij maken. Ook mooi is dat het transparant gedeelte te vervangen is.
Jammer is alleen wel dat het scharnier geen uiterste standen kent dus al snel tegen m'n neus werd gedrukt... Wel een vast punt natuurlijk die Leemans-neus van mij maar niet echt prettig en waarschijnlijk een gek gezicht!
Om het scherm net voor m'n reukorgaan vast te zetten moet ik 't scharnier vrij strak aandraaien. Dat is wat lastig omdat er na enige tijd ook een gelijkmatige 'mist'optrok; condens!Waardoor 't 'even omhoogzetten'ook niet echt makkelijk was.
Ik zal waarschijnlijk met het scharnier ook nog wel iets kunnen rommelen zodat dit wat makkelijker wordt maar op dit moment zie ik me er nog niet voor dag en dauw mee naar het werk roetsen...In de huidige vorm.

Al met al dus geen klinklare oplossing voor alle aangezichtsproblemen!
Maar daar moet je dan ook helder in zijn n.m.m.

2 opmerkingen:

  1. Je postings zijn allemaal de moeite waard om te lezen, ook al reageer ik er vaak niet op. Maar deze geeft wel aanleiding tot 'n reactie.
    Zou het een goed idee zijn om met je 'lasmasker' naar bijv. een motorzaak te gaan waar men ook allerlei soorten motorhelmen met vizier heeft, en dan rustig de tijd nemen om de verschillen en overeenkomsten tussen 'lasmasker' en motorhelm in je op te nemen, en met beide 'n beetje spelen: opzetten, afzetten, vizier 'n beetje of juist veel opklappen… Je komt dan vast op goede ideeën en invallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik zit meer te denken om met het standen-mechanisme van het scharnier uit 'n lasmasker van me misschien iets te doen.
    Maar eigenlijk vind ik het weer oppakken van m'n bankdrukfietsprojekt 'belangrijker' en intressanter...Maar ik wil natuurlijk niemand tegen het hoofd stoten!

    BeantwoordenVerwijderen