zondag 10 januari 2010

Hielspoor /update HR-ruitje


Ik ben weer naar Purmerland geweest onder zeer koude weersomstandigheden, voor de 2de keer met het draaibare ruitje.

Dat beviel weer prima. Alleen omdat ik mijn oplopende temperatuur niet wenste te compenseren met 't uittrekken van een trui (eigen schuld dus) moest ik het pvc eerst wat omhoog- of omlaag brengen en op 'n zeker moment zelfs er overheen kijken of op de klep van m'n pet leggen.
Als ik hier nog de mogelijkheid bij optel tot 't insmeren met een (mij te duur) anticondensmiddel dan kan ik nmm zondermeer stellen dat ik de eenvoudigste constructie van het veelzijdigst doorzichtbaar te houden flexruitje heb gemaakt!
Dat ook nog n's bruikbaar is op zowel 'n 2- als 'n 3-wieler, velomobiel, enz.

Maar aan het rijden op 'n 2-wieler denk ik nu even niet, vandaar dat m'n bankdrukfiets-projekt ook ff in de vriezer ligt!

Hier nog een foto van de tocht die ik maakte met de Thys220/bankdrukfiets onder warmer omstandigheden. Vanuit de Ligfietswinkel, genomen door Marjolijn. Het betreft hier niet zozeer snelle rijders, alswel verstandige (op de trike bijvoorbeeld 'n zoontje van M. die al redelijk t/d/dt-spelling beheerst).Mijn huisarts heeft vorige week eindelijk vastgesteld wat de oorzaak is van de hevige pijnen die ik in m'n onderbeen voelde: Hielspoor.
Dit staat dus verder los van mijn eerder vermelde heupfractuur en vraagt nu nog als enige een behandeling.
Tenminste dat is de positieve benadering.
De helaas negatieve kant vd zaak is dat pedaleren (zowel circulair als lineair op de roeifiets)de klacht iedere keer scherp doet terugkomen. Helemaal nu m'n gang door de sneeuwval nog veel zwaarder geworden is.Na die laatste tocht heb ik zelfs morfine moeten slikken omdat de andere pijnstillers niets deden (Vrijdagavond/nacht).
Toch was de pijn Zaterdag alweer grotendeels verdwenen en geniet ik van een sinds vóór m'n ongeval 1,5jr. terug niet meer zó soepele heup en loopbewegingen(!)


Het is toch mijn bedoeling om komende Zondag de Alf-tocht mee te rijden (zoals ik net vernomen heb via de mailinglijst).
Zoals inmiddels wel te doen gebruikelijk is heb ik me daarbij ook nú weer 'n doel gesteld: Dit te doen met warme voeten in de Alleweder.
Dat zou al kunnen met de moonboots in de toe-clips zoals ik eerder bij de 'sneeuwtips' schreef. Maar dat -je raadt het al- is me dus weer "te makkelijk" (en heeft in elk geval niet geholpen tegen de hielspoor de laatste keer).
Dus ben ik nu de -slechts 'n paar jaar oude- 12V/4A scooteraccu aan het opladen om te combineren met m'n electrische motorfiets verwarmingszooltjes en de blokgolf-afregeleenheid die nog n's bij (peperdure)electrische handschoenen heeft gehoord.
Ik test eerst of de accu nog is op te laden en indien bevestigend zal ik dan de SPD-pedalen weer monteren. Maar Zondag zal ik vd zekerheid ook m'n Moonboots meenemen.

Hasta la Pasta compañeros !

3 opmerkingen:

 1. Mick , Fijn voor je dat het zo goed gaat met je heup(en) , nu niet meer vallen of rare dingen doen he ?
  Ik ben ook maar weer een beetje begonnen met trimmen en rekken om het gemis van het fietsen te compenseren , moet dit eigenlijk maar volhouden want dan zal het fietsen ook beter en harder gaan .
  Van de zomer wil ik wel eens een stukje op je bankdrukfiets proberen , totale workout.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your welcome to try Gerrit ! Maar dat zal niet meevallen voor je als je nog nooit op 'n lineair aangedreven roets hebt gereden!
  Ik hoop dat die botvliesontsteking ('hielspoor')ook snel beheersbaar wordt, anders zal ik dat met 1 voet (+ armen)moeten gaan doen...Maar laat ik daar vooralsnog niet vanuit gaan.
  Trouwens, er daarna goed lopend vanaf komen vind ik nochthans het belangrijkste !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You're welcome om de 'gewone' roeifiets te proberen ook trouwens want we zijn toch zo'n beetje vd zelfde lengte.
  Maar doe dat dan bij voorkeur op de mijne waarvan ik het zgn. 'stuurstabilisatierrubber' heb afgehaald: Dan krijg je namelijk geen onverwachte slidings waarbij er anders dus nog wel n's wat mis kan gaan...

  BeantwoordenVerwijderen