zondag 27 december 2009

Griekse tragedie?


Geïnspireerd op Wijnandt’s idee voor het maken van ’n transparant gelaatsmasker heb ik 2 transparante halve bollen besteld bij Pipo.nl


Het voordeel voor ons multi-fietsgebruikers boven een vast (Botter)-schermpje is dat het ook is op te zetten op de tweewiel-ligger, roei- of bankdrukfiets.

Een ander voordeel is –zo ben ik net achtergekomen- dat dit de mogelijkheid geeft met ’n zgn. ‘spyglass’- zonnebril naar achteren te kijken.

Als hoofdband gebruik ik die van mijn lasmasker en merk dat dit het gezichtsveld naar achteren niet belemmert, itt een muts of gewone helm.


Als ik de schalen binnen heb hoop ik dat ik die met de electrische verf-föhn wat ovaal kan vormen in de vorm van m’n hoofd…

2 opmerkingen:

 1. Hoi Mick, iedereen is druk bezig met gezichtbeschermende maatregelen en sleept van alles mee naar huis :-))
  'k Ben benieuwd hoe de Mickiaanse halve bollen zullen uitpakken.
  Vergeleken met 'jullie' ben ik een gemakzuchtig mannetje: 'n skibrilletje kopen kan iedereen... 8-)

  Gelukkig is niet alleen de sneeuw, maar ook de vochtige kou van dit moment voldoende aansporingen om te blijven experimenteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Wijnandt,
  Voor dit projekt kan ik jammer genoeg niet volstaan met wat ik "naar huis trek"...Sterker, het grootste deel van de -zeer bescheiden- input gaat naar de posterijen!
  Als men wél meer vd container zou recyclen hadden we nu geen (mislukte) Top in Copenhagen nodig! Uw zonnecollectoren maken echter weer veel goed.Uiteindelijk willen we hetelfde denk ik.
  Ik vind uw oorspronkelijke idee van de opklapbare doorzichtige kap nu eenmaal slimmer dan de (dure) skibril met gelimiteerd uitzicht/ geen achteruitkijkmogelijkheid...Een goed voorbeeld van uw eigen "Out of the box thinking".
  Ik zou daar dan ook nog aan toe willen voegen:
  "There is more than meets the eye!".

  BeantwoordenVerwijderen