maandag 3 oktober 2011

zomers Herfsttreffen

Randje September/ October en dan nog 25+graden! Op nog geen 30 km afstand van Amsterdam het Herfsttreffen. Ik kon de verleiding eenvoudigweg niet weerstaan!

Om de afstand voluit 'te beleven' besloot ik er met de Jan Eggens trike heen te pedaleren.

Kamperen vraagt het meenemen van nogal wat spullen (zelfs zónder electrische deken) dus verving ik het 'statief-remblokje' voor de sleepkogel tbv van mijn oudpapierkarretje. Dat ding heb ik in A'dam West met spullen van achter de flat destijds nog opgewaardeerd met een paar gelagerde(!) kinderwagenwielen.

Dat bracht het aantal mee te voeren bandenmaten wél op 3 stuks! Te weten de 451, 406 en 12".
Maar het karretje bleef precies achter de trike en deed wat het móest doen. Zij het dat alles een kilometer of 5 langzamer ging...

Ook erg prettig was dat ik de karavaan halverwege een dijk desgewenst helemaal stil kon zetten (met de 90mm trommelremmen) om met mijn eigen schakelsysteem achteruittrappend voor het kleine voortandblad te kiezen.De sfeer was levendig en gezellig en het eten goed en goedkoop.

En dat zo dicht bij Blaricum, wat wenst een mens zich nog meer?
4 opmerkingen:

 1. Dat schakelsysteem had ik nu in het echt kunnen zien. Jammer dat ik niet even een kijkje heb genomen bij de J.E. trike. Ik weet hoe het zit, maar zien is beter.
  FAW rijder Nico heeft een stangetje dat de buis van de retourketting opzij duwt om zo in stilstand terug te kunnen schakelen. Maar dat systeem heeft achter nog een gewone derailleur.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peter,
  Juist bij de Alleweder kan een kooiloze achterderailleur een groot voordeel bieden met z'n 406 achterwieltje. Maar ik moet bekennen dat dat er bij mij voorlopig toch ook niet van komen gaat...
  Omdat ik ook nog een 'gewone' voorderailleur gebruik was het toch wel prettig(er) dat ik bij de trike goed kon zien wat er gebeurde...
  Bijvoorbeeld in de Limit peins ik er niet eens meer over!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks dat ik het vanwege je gezondheid niet verstandig van je vond was het toch leuk dat je er was.
  groeten van blauwe smurf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja en best wel gelachen ook, zoals toen over die broodbakmachine van mij "die er zo lang over doet"(slechtste excuus voor geen ontbijt bij je hebben ooit).
  "Ja de bakker staat niet voor niets elke dag zo vroeg op!" :).
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen