dinsdag 18 oktober 2011

"afdruk van een voetpedaal"


Niet vermeld is dat ik enkele dagen na het Herfsttreffen weer aan het
werk gegaan ben in Aalsmeer. Ik heb me niet beter gemeld maar doe weer
alles wat ik voor de ziekenhuisopname deed. Rug- en heupklachten zijn
dan ook helemaal verdwenen door de prothese, voetklachten heb ik helaas
nog steeds...
In dat verband is het wel grappig de woorden te lezen die Dr.Zeylenmaker aan m’n huisarts schreef: "Het gebied komt ruwweg overeen met de afdruk van een voetpedaal". Ik vind die woordkeuze wel érg suggestief! Je vertelt iets over je hobby en gelijk zou dát de oorzaak maar moeten zijn… Volgens mij sleutel ik meer dan dat ik fiets.

Dat moest ook weer wel omdat de ketting van de Alleweder soms tussen de spaken belandde. Dat veroorzaakte dan zó een ruk aan die ketting dat hij van het voorblad spatte.
Daarop heb ik het wiel er uit gehaald en de tandwielen vd cassette. Om te kijken of er geen kunstof spaakbeschermer-ring onder zou passen.
Helaas, 7 kransen is echt het maximum bij de Sachs 3X7… En een S-Ram naaf past niet meer vanwege de onooglijke '‘klick-box' aan een asuiteinde!
Hoe een goed produkt in verkeerde handen kwam(ook nog wat ‘Occupy
Wallstreet' dus)...
De roets heb ik ontdaan van zijn voetensteun voor het rechterbeen en ook de Hafa met zijn prettige vering heb ik al weer woon-werk gebruikt.
De bankdrukfiets nog niet. Omdat ik meer slagen moet maken over de 40km wil ik eerst de verbeteringen aan m’n voet afwachten van een ‘nacht-brace’. Ik slaap daarbij met m’n voet in een haakse stand in de hoop dat de “onsteking” (volgens m’n nieuwe orthopeed) over gaat. Door rechts een legerkistje (rijglaars) mee in bed te nemen!

4 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe allemaal Mick! Maar goed om te horen dat je een groot deel van je klachten nu in ieder geval kwijt bent ;) Voorlopig dus nog even blijven sleutelen en daarna vast en zeker meer kilometers gaan maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paul,
  Men hoort wel n's zeggen "Altijd lachen is ook zo leuk niet". Iets dergelijks geldt nmm ook voor het maken van kilometers om de kilometers...
  Momenteel ook nog bezig bijvoorbeeld met het door een vloerluik aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de onderkant van m'n vloer. Vanuit de kruipruimte.
  Nu ik weer wat leniger ben.
  Zodat de Winter geen vat opme kan krijgen!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mick,

  Wat lees ik nou dan in de brief van de dokter?

  Je hebt als hobby "Ligfietsen bereiden".....?

  Is dat dan met of zonder een sausje?

  Fijn dat de rug- en heupklachten zijn verdwenen.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Wim,
  idd En dat voor een arts!
  Hoewel ik moet bekennen dat ik zelf een tijdje dezelfde spelfout zelfs een tijdje boven m'n blog(!) heb laten staan....
  Heel scherp van je!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen