zaterdag 1 september 2018

De razende herhaling van de Cheetah


Ik lees nog wel eens op blogs iets in de zin van "ik heb even niets geschreven maar ik heb ook eigenlijk niets om over te berichten". Bij mij ligt dat vaak volkomen anders.
Ik heb dan al een idee over wat ik kwijt zou willen maar voor dat ik het weet wordt zo'n plan al weer overvleugeld door een nieuwe ontwikkeling.
Ik zou dus sneller moeten bloggen of doorgaan me tot iets specifieks te beperken waar hopelijk iemand wat aan heeft ;-)
Dan maar even chronologisch.Vanaf woensdag heb ik voor het eerst met de opvolger van de gele ChroMo Optima Cheeta gereden (met telescoopvering achter), de opvolger van de niet meer goed sporende witte Cheetah.(met elastomeer-vering).
Ik heb me bij het her-configureren zoveel mogelijk willen beperken tot de belangrijkste zaken zoals versmalling van het enorme treurwilg stuur dat er op stond en vervanging van de trapenergie wegvretende Nexus 7 naaf door een cassette met derailleur.
Daarom heb ik de V-brakes gecombineerd met ongeveer dezelfde 19 mm inwendige velgen om nog even te wachten met de dichtgemaakte wielen. Alsof ik al nattigheid voelde...
Omdat ik sinds kort in het bezit ben van Shredda 40 mm 406 vouwbanden waarvan ik er een op de roeifiets gebruik, heb ik de praktisch even snelle en fijn rijdende Tryker op de Cheetah gezet. Samen met een 32 mm brede Conti Sportcontact achter. Die laatste is zeker niet zo snel als de 50 mm variant i.c.m. wieldeksels en een brede velg maar moet misschien nog even ingereden worden.
Long story short: Het reed weer fantastisch, zonder dat ik het stuur steeds naar links hoef te drukken (wat ik niet uit de oude heb gekregen)  en in die stemming maakte ik de showfoto...


Helaas was het na twee dagen lol donderdagavond toch mis. Stevige pijn in mijn onderrug herinnert me eraan waarom ik totaal niet overweg kan met deze (oude versie?) van het Optima stoeltje. Waarop ik ook steeds het gevoel krijg vanaf te zullen glijden naar voren.
Maar de prettig zittende tweedehands stoel die ik daarom op het witte frame gebouwd had heeft dat slecht doorstaan...
Waarschijnlijk omdat ik het polyester zitschaaltje destijds heb proberen te versterken met epoxy...

Terug bij af dus!
     

p.s. De in de clip afgebeelde Sid Vicious heeft met met dit op 'Never Mind The Bollocks' voorkomende nummer (gelukkig) nog niets te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten