zaterdag 5 mei 2018

Waterlandtocht niet naar Marken

Afgelopen zondag heb ik eindelijk weer eens een fietstocht meegereden. Raketfiets uit Weesp heeft zowel de sociale vaardigheden voor de organisatie voor zo'n tocht als een fietsenbestand dat steeds meer lijkt op het mijne :-)
Omdat het weer tijdens de tochten van "VLA" niet altijd mee zit heeft A. gelukkig ook een aardig improvisatievermogen ontwikkeld. Nauwelijks vertrokken vanaf het verzamelpunt stak er bij het treinstation van Weesp namelijk nogal een akelig en aanhoudend regentje op.
Niet echt bijster storend voor mij op de roets 222 met Eigenbouw roestvrijstalen boegspriet en dyneema. Maar Freddy O. had bovendien te maken met een knieblessure waardoor hij op het kleine voorblad van zijn 26" Nazca Pioneer moest blijven rijden.
Voor André B. met zijn fraaie Flevobike Alleweder was de regen veel minder een punt want zijn zeiltje met rits werkt in feite onovertroffen (zo kan ik uit ervaring berichten). En ook A. (Raketfiets) deed met zijn Questxs mee want zijn 209 was thuisgebleven vanwege een probleem met de schijfrem.
Het viel me op dat de oppervlakte van de achterkant van deze FAW eigenlijk niet groter is dan van de XS! Zeker kleiner dus dan die van de Strada en de Mango...
Omdat ik de hele week (4 dagen vanwege koningsdag) al had geforensd met de DF liet ik de kans om wat te roetsen ondanks de regen niet door mijn handen glippen!
We reden via Schellingwoude en Ransdorp naar de Uitdammerdijk . Daar waren we uitkijkend over het Ijsselmeer natuurlijk niet de enige fietsers maar mede gezien ons vrij lage tempo gaf dit eigenlijk nergens problemen.
Ik kan zelfs niet anders dan toegeven dat het lage tempo me eigenlijk buitengewoon goed uitkwam. Onder het viaduct van de A10 waar Raketfiets stil hield had ik mijn regenjas al aangetrokken. Maar ook het zelfstandig stoppen om de gehoorbeschermer te vervangen voor de Eigenbouw (inklapbare) spiegelbril of de regenbroek in te schieten gaf geen problemen. Door even daarna middels explosief roetsen de jongens weer te achterhalen...
Zo kwamen we over de Zeedijk bij de de afslag naar Marken aan waar A. de Quest met de neus vanaf draaide (landinwaarts dus): consternatie alom, in mijn verbeelding dan toch.
Na een kort overleg werd besloten om Marken te schrappen, uit te gummen maar niet te vergeten tot een mooiere dag.
Daarvoor in de plaats zijn we naar Theetuin en theeschenkerij 't Einde gereden op de drempel van Zuiderwoude.
Anders dan de naam en de foto doen vermoeden kon ik daar ook koffie krijgen en was het er afgeladen met rijpe vrouwen. Die zich echter niet waarlijk voor de gescandeerde technische ontboezemingen (ik ben wat hardhorend) van mij aan de andere ligfietsers leken te interesseren.
Appeltaart stond sowieso niet op het menu dus at ik er zelf maar worteltaart bij die (boven de 5€) 'Carrot Pie' blijkt te heten. Wat ik mijn cavia's te eten geef is echt wat minder luxe maar als gezegd bezoek ik zo'n gelegenheid ook niet dagelijks.
Aan tafel bleek bovendien de helft van de deelnemers géén lid van de NVHPV, dat schept een band natuurlijk ;-) 
Even leek het toen we de Theetantes verlieten of het droog zou blijven maar dat was ijdele hoop dus te vroeg gejuicht. Bovendien verdeelde bij Schellingwoude de opstaande brug ons groepje in twee gelijke delen; twee vóór en twee achter de brug...
Ik verzocht dus vriendelijk ons opperhoofd uit Weesp of ik vast naar huis kon rijden (in Zeeburg) in verband met mijn door het stilstaand wachten tot de brug weer zou zakken wel naar koud geworden vingers.
Maar het was een leuk en inspirerend ritje!

6 opmerkingen:

 1. Leuk verslagje Mick, maar je doet het weer: "te vroeg gejuiGd" moet natuurlijk zijn: "te vroeg gejuiCHt" volgens mijn bescheiden mening dan.........;-)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En WEER bedankt Adri, dan moet ik het maar leren!
   Het is mijn lichte woordblindheid en de spellingswijzer die niet ingrijpt kan ik aanvoeren. Maar ik streef wel nar verbetering dus blijf me aanbevolen houden voor correctie.
   Veel andere kleine(re) schrijffoutjes denk ik er inmiddels wél al uitgehaald te hebben. Ik schrijf niet voor niets bijna een week na de tocht, ik heb het gewoon tamelijk druk, maar ook dat is geen excuus natuurlijk!
   Mvg Mick

   Verwijderen
 2. Nou Mick, je vraagt om spellingsfouten te verbeteren. Ik zou sowieso "zo-wie-zo" aanpassen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merkwaardig want dat ziet er haast uit als Engels maar je schijnt gelijk te hebben! So that's done!
   Thanks!

   Verwijderen
  2. Ah ja, zoals in "also sprach zarathustra" van Friedrich Nietzsche uit 1885 dus..

   Verwijderen