woensdag 11 april 2018

Mijn van de DF gekloonde Hybride Flexdeksel

Het rijden op dikkere banden bevalt me erg goed. Vooral ook omdat ik terug naar Amsterdam op de roets meer de betegelde fietspaden aanhouden moet. De Furious Fred vond ik achter het prettigst maar Reinier had gelijk, hij ging ook al heel snel lek!
Voor gebruik ik nu een Triker die ik op De Woude kocht voor de Limit, omdat deze net niet onder de DF past. Ik vind dat helemaal geen slechte band en veel comfortabeler dan een keiharde Durano.
Wel heb ik met meer luchtweerstand te maken natuurlijk en dan worden de platte 25 mm inwendige (zoals de door mij geregen 450 gram zware Rigida-) velg  wel erg lomp aan een tweewieler...

Maar velgen kun je natuurlijk ook stroomlijnen door het wiel dicht te maken. Wieldoekjes vind ik daarvoor niet ideaal. De standaard wielhoepel-spaakklemmetjes lijken vooral bedoeld voor smalle wielen. Mijn Eigenfiets wielhaakjes van aluminiumprofiel brengen de hoepels verder van de spaken dichter naar de velgrand toe. Maar hoewel het materiaal dunner is steekt het altijd nog wat uit en is er steeds een geul nog tussen wiel en doek.
Ook vind ik het loshalen van een fiber hoepel uit de haakjes iets dat met nogal wat toewijding gebeuren moet.
En fin, long story short:

3 opmerkingen:

 1. Heb je deze deksels zelf gemaakt?

  Groet

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou het is er nog maar 1 hoor Erwin, maar ik ben niet ontevreden. Er zou nog een dikkere buitenlaag op kunnen met een fel kleurtje natuurlijk :-)
   Het contrast met de (overige) wieldoeken is behoorlijk maar dat maakt voor de stroomlijn niet uit natuurlijk!
   Ik maakte eerst een plug (of mal weet ik 't) over m'n DF wiel met fijn glasvezeldoek, keperweefsel.
   Direct daar overheen dikke rovi-mat voor de sterkte met polyesterhars (aan 1 stuk door).
   In de p. kom het hybride weefsel (niet duurder dan enkel carbon trouwens) van de Polyservice en dat is het eigenlijk. De naaf is een Sachs met Sram ankerplaat er in. Deze heeft al een platte flens dus hoeft niet eerst afgedraaid te worden zoals die van SA's der DF's (Ginkgo wielen volgens mij).

   Verwijderen
  2. Eh, het hybrideweefsel geïmpregneerd met epoxy uiteraard.
   Mvg Mick

   Verwijderen