vrijdag 6 april 2018

Een positief verhaal

Het gaat weer goed op mijn werk en het ligfietsen er heen. De Lente vertaalt zich als ieder jaar in een grote verkoop van planten en bloemen op de veiling. Dat effect wordt nog versterkt door de groei in de economie  waardoor meer aan tuin- en binnenplanten verkocht wordt..
Met moeite kan nog door het inzetten van uitzendkrachten aan het werkaanbod voldaan worden door Flora Holland Aalsmeer. Men maakt het mensen met een vast contract voor het bedrijf zoals ik dus al helemaal niet te moeilijk en dat voelt haast aan als waardering!
Komt bij dat ik het fysiek aantoonbaar beter bolwerk dan vorig jaar.
De 'bledder-boy' die ik eerder construeerde om steken in mijn linker onderarm te vermijden bij het heffen van de bledden der stapelwagens heb ik dan ook al een hele tijd terzijde kunnen leggen en is naar onderin het kluisje van de kleedkamer afgezakt :-)
De pijn bleek uit de schouder te komen die ik met rekoefeningen en via het trainen van de borstspieren / triceps thuis elimineren kan.
Maar ook last in de schouders die me vorig seizoen het humeur deed verliezen en dwong om vóór het einde van het proces de werkvloer te verlaten zijn verleden tijd. Door het na de pauze (+/-) innemen van eiwit in vloeibare vorm. Dus na de koolhydraten van de bammetjes die mijn standaard uitrusting al pleegde te bevatten. Ziet er een beetje uit alsof ik een busje Yakult achterover sla. Maar het is Micks Mix van soja-eiwit: nu ook op de werkvloer!
Dat neemt de aanhoudende belastingsklachten weg en verbetert mijn gemoedstoestand aanmerkelijk. Waardoor ik ook socialer wordt en mijn natuurlijke belangstelling voor (nieuwe) vrouwelijke collegae de vrije loop kan laten af en toe: wat nou vakantie nemen dus?!
Wel jammer natuurlijk als die dan blijken te roken, met de auto komen en grijze stroom gebruiken... Maar nieuwe ronden nieuwe kansen niet waar? Moet ik ze op een Paastreffen zien breien en punnikken dan?

Zo ben ik als vrijgezel natuurlijk op mijn best. Zonder weg te zinken in een of andere vaste relatie om er dan tot mijn ontsteltenis achter te komen dat ik me niet meer omhoog kan drukken met de armen om de velomobiel nog uit te klimmen ;-)

Hasta luego!7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Niets aan gelogen Adri ;-)
   De vrouw die ik vandaag weer zag gaf zeker 'signalen' af...
   Helaas had ze in het rookhok gezeten in de pauze. Tja zo kan iedere vrouw waarschijnlijk wel slank blijven! Feitelijk had ik het al eerder aan haar moeten horen en zien aan die kenmerkende lijntjes rond de mond.
   Maar ja liefde maakt i.d.d. blind voor dat soort objectieve observaties kennelijk...
   Ik heb een collega van hetzelfde postuur en mijn leeftijd gekend op het werk met (door) dezelfde verwerpelijke rookgewoonte. Maar zij leeft ondertussen niet meer.

   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Het ergste van die rokers vind ik de lucht die ze bij zich hebben, en in hun kleren hangt. Zo'n iemand kussen? Dacht het niet, dan maar zonder partner door het leven......Maar goed, niet mijn probleem gelukkig! Ik ben dit jaar al 36 jaar met dezelfde dame getrouwd, en we vervelen elkaar nog niet!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 2. Mick, wat gebruik je voor eiwit-supplement?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goede vraag Marco, want ik ben er bijna doorheen. Ik bestelde hem hier (in de smaak naturel): https://krachtshop.nl/soja-eiwit-isolaat/30-soja-eiwit-isolaat-2kg-refill-zak.html
   Omdat ik baal van het aanschaffen van een kunststof bus die ik niet nodig heb! Ook in reformwinkels is wel dit isolaat te koop maar bijvoorbeeld 'De Tuinen' dwingen je haast om een zak of 3 in te kopen en resulteren evengoed nog veel duurder...

   Verwijderen
  2. Mooi! Ik wil ook zoiets gaan gebruiken. Ik volg sinds kort een vrijwel veganistisch dieet, maar ik heb het gevoel dat ik wat tekort kom aan eiwitten.

   Verwijderen
  3. Dat vind ik ook een positief verhaal Marco! Zelf gebruik ik ook zo min mogelijk dierlijke producten. Die bovendien veel zwaarder verteerbaar, cholesterol-rijk en te zout zijn!
   Mvg Mick

   Verwijderen