dinsdag 25 juni 2013

Punk Radical (Design)

Vanmorgen kon ik ondanks de onzekere voorspelling van Buienradar.nl de verleiding niet langer weerstaan naar het werk af te knallen op de Optima  Cheetah.
Omdat ik de stroomlijn behalve met het veel te grote ‘treurwilg’-stuur niet onnodig extra wilde compromitteren gebruikte ik een (te kleine) Thys-tas. Die is echter te smal voor het 22cm brede Optima stoeltje. En moest ik daarom met een veiligheidsspeld aan het dekje vastmaken.
Een uitstekende snelle rit gehad behalve dat op de terugweg de te krappe tas toch nog weer enkele keren van de fiets kukelde…
Dat leed moet nu geleden zijn met de Radical Design tas die ik via Marktplaats van Gerrit uit Sneek ontving. Prachtig gemaakt deze tas die keurig net boven de dop van de framebuis en het achterspatbord blijft hangen!


Voor de tas betaalde ik wel ¼  van wat ik voor de hele fiets betaald heb.
En fin, dat lijkt veel maar is dan toch ook maar weer een fractie van de nieuwwaarde dunkt me. 
Ik heb trouwens toch de indruk dat het gewaardeerd wordt door de verkopers als je laat blijken  gewoon ineens de gevraagde prijs te willen betalen.
ipv Met lullig lage biedinkjes de prijs op te laten kruipen. Anders hadden ze wel op E-bay geadverteerd!


Het vervoeren van reparatiespul, pompje en ook altijd kleding voor na het douchen staat me hiermee voor ogen. En de bezwete kleding in een plastic zakje weer mee terug naar huis nemen natuurlijk. Die ik dan ook als handdoek heb gebruikt en thuis eerst te drogen hang alvorens id wasmachine te stoppen trouwens.
Het enige puntje van kritiek is dat er aan de zijkant een soort raar bidon-hoesje aangestikt is. Dat de gestroomlijnde vorm van de rest van de tas geweld aan doet. Zelf zou ik een bidon liever ín de tas of aan een beugeltje op het frame mee nemen…
 Toch wil ik het er vooralsnog niet afscheuren. Omdat ik als oud-punkrocker het stigma van “vandaal”  nu wel eens af wil werpen!

Ik heb de flap (wel) met veiligheidsspeldjes naar achteren getrokken...

4 opmerkingen:

 1. Het mooie van de radical tassen is dat ze hun geld waard zijn Mick , dus als jij er weer vanaf wilt krijg je ook een goede prijs terug.
  Het frontaal oppervlak van een bidon is niet zo groot dat je dat merkt , als jij een kilotje afvalt heb je daar tien keer winst van en kun je veel meer bidons meenemen . :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat over die vraagprijs klopt zeker , dat heb ik ook al vaker gemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerrit,
  Met de meiden op vakantie geweest dus hé? Als je de Fortentocht mee rijdt kunnen we weer 'ns bijpraten!
  De (ex)leden van de Sex Pistols zijn zwaarder geworden, niet ik hoor (: !
  Ik heb het vakje, met veiligheidsspelden en al, vanochtend trouwens gebruikt om mijn spionnenzonnebril in mee te nemen. https://gidgetsgadgetsrehoboth.com/store/retro-emporium/spy-glasses/
  Daar had ik nog steeds geen passende brillenkoker voor...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Mick, die spy-glasses, werkt dat als achteruitkijkspiegel op een ligfiets?

  BeantwoordenVerwijderen