zaterdag 7 januari 2012

Langzame en snelle velomobiel


De bankdrukfiets zit weer in elkaar. De rvs-strook zit er rechter op dan me zonder geleidemateriaal lukte. De passing (met nu 5) opgelijmde stroken is matig tot redelijk. Wel heb ik enkele grote lagers voor de kleinste maat moeten vervangen. Op de vlakke aluminiumspriet hoop ik met epoxylijm ipv polymerenkit een nog wat betere passing te krijgen.
En een wat lager gewicht dan de 3100gram (met voetenslee en pedalen) die deze combinatie weegt.

Natuurlijk wilde ik gelijk proefrijden. Om het aangename toch met het nuttige te combineren propte ik wat oud papier in de banaantassen. Naar de container reed het zo goed dat ik gelijk nog wel een avontuurlijker rondje Ijburg wilde maken.
Daarbij kwam ik een redelijk gedeukte blauwe Alligt-Alleweder tegen die ik….inhaalde!
Niet alleen bij het klimmen tegen de brug van de Zuiderzeeweg maar zelfs bij de afdaling! Hij komt uit Monnickendam vertelde hij, eenmaal aangekomen bij het stoplicht. En rijdt met dezelfde Nexus 8 rond als in m’n bd-fiets. “Dat is dus ook de oorzaak niet”, bedacht ik me.
Misschien de combinatie van geen wieldoekjes, geen zeiltje en een zware loodaccu? Dan nog kan ik die lage snelheid niet echt verklaren eerlijk gezegd, slechte sporing misschien…De jongen kan ook fysiek minder zijn natuurlijk.
Hoe dan ook, nadat hij rechtdoor ging en ik heerlijk rechtsaf de brug van de Ijburglaan op reed kwam een andere snelle lage vm me met een noodgang inhalen. Als om te zeggen “verbeeld je nu maar niets!”.
Wat was er deze Vrijdagmiddag aan de hand?! Zoveel vm’s kom ik anders nooit tegen. Het was trouwens een WAW volgens mij met race-kap en witte striping. Dubbele achterlichten zo fel dat ik eigenlijk niet meer weet of de kleur van de fiets nu blauw of groen was!

Ik voel me weer erg goed in m’n element na dit fitness-tochtje.

4 opmerkingen:

 1. Kan ook zijn dat de sporing van de alleweder niet helemaal jofel is. Dat drukt de snelheid ook behoorlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Paulus,
  "Sporing" heb ik al opgenoemd als mogelijke oorzaak. Maar ik kan me voorstellen dat je daar overheen gelezen hebt...
  De beste wensen voor 2012!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Mick,

  Denk dat je Erwin in zijn WAW-022 tegengekomen bent...

  Filmpje!

  http://vimeo.com/12272395

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Erwin (1)!
  Leuk dat je ook weer n's actief bent. Maar idd, dat is 'm waarschijnlijk. Zoveel WAW's heb je hier uiteindelijk ook niet. Hij reed me er op hetzelfde moment uit: brug op!
  Alleen had hij z'n kap er op, in dezelfde kleur.
  Ik herken de ad voorkant dalende striping & dubbele achterlicht/richtingaanwijzers...
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen