zaterdag 2 juni 2018

Via Kudelstaart naar Geothermie projectToen ik niet meer via het Meewind Fonds in windmolenparken investeren kon besloot ik dat hun 'Regionaal Duurzaam' participaties toch ook wel interessant zijn. Weliswaar geeft dat een iets lagere rendement maar het ondersteunt ook zeer nuttige zaken en keert de meerwaarde hiervan dan wel weer belastingvrij uit!
Niet eerder dan afgelopen woensdag ontving ik als participant per mail een uitnodiging om eens naar de door ons mede gefinancierde  Aardwarmte Vogelaer in het Westland bij Den Haag te komen kijken, 
De kern van onze aarde is zo heet dat hij vloeibaar is, Door het verval van radioactieve bestanddelen en restwarmte die er sinds het ontstaan van onze planeet in opgesloten zit.
Bij het succesvolle gemeenschappelijke glastuin-verwarmingsproject van zowel voedsel- als sierteeltbedrijven is tot een diepte van tweeënhalve kilometer geboord.


Enkele materialen die hierbij gebruikt zijn zullen een velomobielrijder bekend in de oren klinken:Ik vond de presentatie erg geslaagd. En wat indrukwekkend groot is dit alles!
Goed om te weten dat in elk geval een groeiend deel van de handel bij Flora Holland nu ook duurzaam geteeld wordt.
Ik heb daar wel ruim 150 kilometer voor moeten fietsen met de DF maar dat was zeker geen straf. 
Toen ik zag dat de route van de Fietsersbond richting Aalsmeer ging heb ik de postcode van de veiling als beginpunt gekozen. Waardoor ik een bekende vliegende start had. En toen via Kudelstaart en Abbenes naar het Zuid-Westen.  
Voel me nu nog prima. Wel begonnen de SPD-plaatjes te branden onder mijn voeten de laatste tientallen kilometers...Ik heb de indruk dat dit met korte cranks erger is dan met een centimeter langere.
Ook vond ik het volgen van de N44 niet optimaal, zo dicht bij die uitlaatgassen van verbrandingsmotoren. Had eigenlijk ook een koolstof-mondkapje mee moeten nemen.
Heb ik verder nog iets geleerd? Ja, het dopje bovenop het Thys bidon met opgeloste 'Mass-Gainer' van de Action niet met de handen open trekken! Dat geeft van die rare witte druppels tegen het vizier.
Dit is zonder overleg met mijn tandarts daarna met mijn tanden gebeurd.  Waarmee het ongemak op simpele wijze verholpen was!

de aanvoer en retour (achter hek)

Vanuit de cathering

Echt, de DF is klein hierbij vergeleken!


5 opmerkingen:

 1. Hi Mick, mooie projecten! Kleine opmerking, de plaats heet Kudelstaart! Inderdaad jammer dat Meewind gesloten is. Goede belegging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer is dat Wilco, ik vond 'Kuddelstaart' juist zo lekker onnozel klinken, en dan die enige combinatie met het moeilijke 'geothermie'...
   Maar het is zoals het is dus mag ik je weer hartelijk bedanken?! ;-)
   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Dat moet ik wel toegeven, Kuddelstaart bekt lekker. Ik reed laatst door Schapenbout. Vond ik ook geen slechte naam.

   Verwijderen
  3. (-: Zo stopte ik gisteren bij een Turkse snackbar waar de eigenaar eigenlijk liever had dat ik de patat mee zou nemen i.v.m. de ramadan natuurlijk.
   Ik at het natuurlijk toch daar op maar de Garmin gaf me niet de stad aan waar ik nu zat te eten. Dat vond ik ook een stomme vraag aan de Turkse man.
   Gelukkig lag er een brief op de glazen toonbank (is vast een betere naam voor) waarop 'Den Haag' stond...Dan voel je jezelf ook niet éen van de slimsten! :-)

   Verwijderen
  4. Eh, een "koeltoonbank" volgens google. Maar dat woord wordt waarschijnlijk zo weinig gebruikt omdat het niet Engels genoeg is moet je maar rekenen!

   Verwijderen