zondag 24 juni 2018

Mooie gele Cheetah uit Noord-Brabant

Foto TimIk heb via Marktplaats van Tim uit Rijswijk een prachtige goudgele RVS/aluminium Cheetah overgenomen.


Hij schrijft: Misschien is dit handig voor jou om te weten. De eerste eigenaar heeft de fiets gekocht om mee in de veldgeschut Ardennen te fietsen, dit viel echter tegen waarna hij hem nagenoeg ongebruikt aan mijn vader heeft doorverkocht. Mijn vader heeft er nagenoeg niet op gefietst vanwege evenwichtsproblemen. Sindsdien fiets ik er op. Ik heb er max 1000 km op gefietst.

Foto Tim

Deze fiets spoort weer zoals het hoort en ziet er nog uit als nieuw!
Ik ben er gelijk op terug gefietst naar het Noorden (60 kilometer) en  hij fietst goed. Maar haalt nog lang niet de snelheid die mogelijk is met deze fiets die ik zo goed ken. Komt door het enorme brede stuur (type treurwilg) dat Optima destijds monteerde en het gebruik van een Nexus 7 naaf.
Gelukkig zit er wel ook een achterderailleur op (en telescoopvering!). Dus ga ik hierop ook het grote 57 tands kettingblad monteren, een smal stuurtje, een pignon en een voorderailleur! 

4 opmerkingen:

 1. Proficiat en veel plezier gewenst met je nieuwe aanwinst Mick!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, hoewel ik het jammer vind dat ik er nu wéér 1 bij heb en de witte toch vooral als onderdelen-donor zal zien. Voor een neuspijp met voorderailleur bijvoorbeeld.
   Maar dat zuinige heb ik nu eenmaal in me...
   Mooi verhaal en samenvatting over je Quattro trouwens. Ik sluit me helemaal bij de woorden van Jan G. aan. Houd van eerlijke bloggers, leer daar echt van!
   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Tja Mick, we blijven calvijnse Nederlanders natuurlijk, dat is de aard van het beestje, daar kunnen we niets aan veranderen. Maar een beetje zuinigheid is niet verkeerd volgens mij......Bedankt voor je mooie woorden, het mag gewoon zo gezegd worden lijkt mij. De QV is in mijn ogen een prima product, dat zeer zeker een plaats op de markt heeft gevonden. En dat ondanks dat het product nog maar kort op de markt is, toch weinig (in mijn ogen dan toch) mankementen en storingen kent. Ja, ondanks de waslijst die ik al heb moeten uitvoeren ben ik dat wel van mening!
   Maar inderdaad, eerlijk is eerlijk, hoe goed ook, de ideale velomobiel is het nog steeds niet, en dat moet je dan ook gewoon kunnen zeggen. In mijn wereld werkt dat zo.....

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  3. Precies, daar doel ik ook op.
   Maar ook kleinere zaken vallen mij op. Zoals het achter elkaar breken van hetzelfde parallellogramveertje. In steeds hetzelfde model Sram derailleur, nu al bij drie bloggers.
   Ymte zei me te proberen een ander type voor me te regelen...Wordt iedereen beter van volgens mij!

   Verwijderen