maandag 3 juli 2017

Roeifietsfeest in Almere


Na aanschaf van de velomobiel DF is een behoorlijke bres geslagen in het gebruik van mijn overige tweewielige ligfietsen. Met uitzondering van de Revolver met RVS-Eigenbouw spriet.
Alle reden dus om het treffen in Almere der Thys roetsers bij te wonen, georganiseerd door Theo en Annemiek Holman.
 En dat was dan ook erg geslaagd. Theo heeft kennelijk contacten met de plaatselijke roeifietsvereniging. En de sporten lijken fysiologisch gezien natuurlijk erg op elkaar. Een prachtige locatie zo vlak aan het water!

koffiepauze toertochten


Ook de douches, sanitaire voorzieningen en de kantine boven met de bar van het verenigingsgebouwtje met balkon boden een aangename ambiance voor het nu ik meen derde jaarlijkse treffen na de WK's op Neeltje Jans bij Middelburg.Qua toertochten waren er twee afstanden waaruit je kiezen kon, de 50 of honderd kilometer. Maar tijdens de koffiebreak kon je nog wisselen van groep. Dat was erg goed getimed, de koffie gratis en van beide heb ik gebruik gemaakt.
Het tempo in de laatste en grootste ploeg (totaal ongeveer zestig deelnemers) lag ook beduidend hoger.
Precies mijn bedoeling en zo heb ik 10 kilometer extra kunnen roetsen (totaal die zaterdag dus ongeveer 95 kilometer, waarvan ruim 30 met kampeeruitrusting) om goed te kunnen slapen in mijn bescheiden trekkerstentje.
Op een paar valpartijen na op sommige wat moeilijke stukken fietspad na (wildroosters, modder van de regenbuien kort daarvoor, ontbrekende fietstegels of betonelementen) een goedlopende machine die toertochten Waarbij in de laatst vertrekkende ploeg de twee tandems meereden als kop en staartrijders. Derk met zijn ega als reparatiedeskundige, Bep zijn zus met een opvallende zelfbeklede geelovertrokken toptas die mijn aandacht trok.Maar ook was daar de zelfbouw roeifiets van Theo van G. uit den beginne (met kunststof geleidewielen maar helaas een behoorlijk gebutste spriet). "De mensen hebben geen gevoel voor historie meer" bromde hij ;-)
Hij kwam natuurlijk met Marloes die dapper strijdt om de gevolgen van een ernstige aanrijding van achteren tegen haar roets door een oudere automobilist  te overkomen...


Lopend buffet die avond waarbij ook de vegetarisch etende roetsers zich bedienen konden en Bartel en Reinier Theo en Annemiek bijsprongen achter de barbecue..
Een zijstandaard (met verlengde poot) zoals weer een andere deelnemer gemonteerd had wil ik toch ook eens gaan beproeven, i.v.m. mijn frame zonder balhoofdrubber...

Cor bleek de lange tocht verreden te hebben met een gebroken schakelringkabel aan zijn in Santiago de Compostella toch al zo zwaar beproefde 222. Zelfs Derk leek even niet goed te weten aan welk versleten deel hij beginnen moest...
Uiteindelijk schakelde alles weer maar het verloren v-brake overgangsbuisje was vervangen door een stukje ductape bij gebrek aan beter. Ook het stuurrubber lag er af en werd er weer op gezet om een of andere reden...Bartel assisteerde.
Ook wel grappig vond ik om te zien hoe iemand tijdens de appeltaartpauze zijn spannerkabel terug aanbracht. Met het elastiek zowel aan de ring als aan de snek.richting geleidewiel boeg trekkend
En ik maar proberen te voorkomen dat de fiets naar voren zou wegrijden! ;-)

Het was allemaal heel gezellig en vrolijk maar het socialiseren houd ik nooit lang vol en de alcohol maakte me moe al vroeg in de avond. Ik ging dus al ver voor donker het tentje in en had zelfs geen zin meer om er nog uit te komen om het luchtbed elektrisch op te pompen. Dat werd dus ook nog een zelf opgelegde blaastest. Maar eenmaal in de slaapzak had ik het aanvankelijk koud.
Het reflecterende folie waar ik Ingmar mee bezig zag zondag ochtend was ik dan ook vergeten mee te nemen. En het bier / rode wijn hadden me kennelijk de haarvaten nogal verwijd...Want later in de nacht toen mijn lever met het uithalen daarvan uit m'n bloed klaar was kreeg ik het zelfs warm met mijn (extra) regenjas aan!

Een groep grazende spierwitte ganzen (zoals hier de stoelen) deden me beseffen dat mijn eigen cavia's een gazon toch veel zachtzinniger snoeien met hun gebitselementen dan er maar een beetje aan staan te trekken met veel geweld...


Maar als volgende stoppunt van mijn roetsweekend stond eerst nog Bilthoven (bij Utrecht) op het programma voor de verjaardag van mijn neefje (9). Dus met een laatste glas melk van T. Holman groette ik de groets-groet met losse gebaren zondagochtend en toog af naar het Zuiden.Net toen ik op het punt stond van 'bijna een brug te ver' bij het Gooimeer (ik hoefde nu immers NIET naar Gelderland ;-) stond (b)aardige Hans naast me met een duidelijk duidelijker af te lezen GPS (smartphone geloof ik). Om mijn gerede twijfel te onderschrijven zo gezegd :-)
Ik heb dus de bovenstaande driehoek afgelegd waarmee ik op ongeveer 180 geroetste kilometers kom afgelopen weekend. Waarvan ruim honderd met bepakking. Erg geslaagd!

8 opmerkingen:

 1. Als Frans een lange witte baard had, dan was het Hans ;-)

  Ik vond het weer ongelooflijk gezellig. Roeifietsers zijn prachtige mensen, wat een heerlijk volk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nog erger dan je schrijft Wim. Ik vind het een schat van een man en herkende hem gelijk maar noemde hem eerst "Jan" en dacht nu werkelijk dat ik "Hans"geschreven had maar je hebt gelijk!
   Mvg Mick

   Verwijderen
 2. Haarvaten verwEId Mick? Daar zal je wel verwIJd bedoelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Adri!
   Ik dacht nog even "zal ik het opzoeken?" Weer zo'n gevalletje van mijn woordblindheid. Gecombineerd misschien met de Duitse naam van mijn krachtstation 'Weider', van Joe Weider, wie zal het zeggen (als jij het niet doet)?
   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Ach, maakt eigenlijk niet zoveel uit voor mij, maar ik weet dat je prijs stelt op juiste spelling.....
   Mooi dat het een geslaagd evenement voor je was, dat blijkt wel uit je schrijven!

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
  3. Klopt Adri, helemaal. Zo kan ik aan een tafel zelfs moeilijk velen dat iemand een persoonsvorm verwisselT met bezittelijk voornaamwoord. Of me door een tekst moet worstelen waarin HEN door HUN vervangen wordt.
   Andere dingen vind ik dan weer minder interessant. Of je iets nu "roestvrij staal" of "roestvast staal" noemt.
   Het materiaal bestaat z.w.z. in verschillende samenstellingen.
   Hoofdzaak is dat het NIET roest aan mijn roets (-:

   Verwijderen
 3. Het leuke van roeifietsers, ze kijken niet op hun smartphone tijdens het fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het cadeau voor mijn neefje was een Rubiks Kubus Piet. Maar die is tot het laatst toe in zijn verpakking gebleven!

   Verwijderen