zaterdag 5 september 2015

De Optima Cheetah


Ik heb helaas nog steeds last van pijnscheuten in mijn rechterschouder waar een slijmbeursonsteking onder het sleutelbeen zit. Dat leek even 'over' te zijn na gebruik van pijnstiller / onstekingsremmer diclofenac op doktersvoorschrift. Dat was helaas te vroeg gejuicht (hier wél met een T ondanks dat het voltooid deelwoord is want de ch zit in het KOFSCHIP).
Toen ik woensdag met de roets naar het werk ging was ik bij thuiskomst zelfs nog overtuigd dat ik The Ride for The Roses daarmee zou kunnen rijden. Maar het zat mij nogal dwars dat er in het trommelrem-voorwiel maar liefst 3 gebroken spaken te betreuren waren (ondanks het kruis-over-3 spaakpatroon) en moest die zonodig dezelfde dag nog vervangen....Dat kan de schouder nog lang NIET hebben helaas.
Het zal dus waarschijnlijk de Cheetah worden zondag voor de RFTR.
Die is er na aanschaf niet fraaier op geworden geef ik ruiterlijk toe. Maar past met het voormalig trike-stoeltje op mijn rug als een handschoen (-:
Zó goed is de pasvorm dat er geen ventisit of ander 'officieel' matje tussen mij en het stoeltje past zelfs. Een ook goed ventilerend en enigszins verend badcelmatje doet toch nog het hoogstnoodzakelijke wat prettig is op het carbon.

Ook heb ik er eerder een bagagedrager op geknutseld met 10 mm aluminium buis als versteviging. Dat maakt de fiets niet fraaier maar ik kan er nu wel alle mogelijke bagage op meevoeren. Er kan zelfs de kogel voor bevestiging van een fietskarretje aan waarmee ik de 60 cm brede gipsplaat uit Purmerland haalde!
Ook heb ik er van een afgedankte fitness-machine een hoofdsteun aan gefröbeld (voltooid deelwoord).

De fiets kan ik om deze reden ook even voor de supermarkt laten staan in Amsterdam met een simpel cijferslotje (van geplastificeerd staaldraad)!   
Merkwaardig genoeg blijft het zelfgespaakte trommelremwiel dat ik in deze tweewieler zette wél goed. Geen gebroken spaken na talloze keren bruusk remmen met de antieke stalen 90 mm trommelremnaaf. Ondanks dat ik die aan een zijde radiaal gespaakt heb (dus zonder kruis er in !).
Dat wiel heb ik er in gezet omdat de hydraulische Magura remblokjes van bijna €5,- PER STUK me wat te gortig werden.


2 opmerkingen:

 1. Dag Mick, ik wil toch even reageren op je spelling van gejuigd. Het werkwoord is juichen, niet met een g. Verleden tijd juichte en dus vervoeg je dit als gejuicht. Met ch en t.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk. Helaas heb ik last van een lichte woordblindheid waardoor ik tijdens een biologie proefwerk nog "vochel" durfde op te schrijven :-)
   Overigens als het werkwoord wél 'juigen' was geweest had de spelling dan wél weer geklopt. Bewijst n.m.m. dat correct vervoegen van een werkwoord
   niets te maken heeft met een eventuele dyslexie, het fout doen eerder met luiheid.
   Mvg Mick

   Verwijderen