woensdag 3 november 2010

Camiel Zwart, de alleweder-bouwer

De constructeur van mijn Alleweder-bouwpakket is Camiel Zwart, tegenwoordig een gelouterde sociaal geëngageerde filmmaker.
Middels een infobulletin van zijn vader (mijn voormalige chef) die in Frankrijk met zijn vrouw een goedlopende camping/hotel is begonnen vernam ik dat er een nieuwe film van hem in premiére is gegaan.
Het is een kritische film met als thema de behandeling van vrouwen in de Hindoestaanse cultuur. Weer eens wat anders dan alleen uithalen naar de moslims dus!

Hoe grappig dat deze film OP EIGEN BENEN is genomineerd door de Boeddhistische Omroep Stichting.
Ooit noemde ik me (op een bepaalde ligfietsforum) wel “de boeddhistische ligfietsmonnik”. Om me te distantiëren van de eenzijdige nadruk in het ligfietswereldje op ‘snelheid’ ipv de allround-sport die het kan zijn.

Als ik sommige bloggers lees die beweren zoveel CO2 bespaard te hebben door te ligfietsen, terwijl alle kilometers daarvan pleziertochtjes waren vind ik dat duffe onzin; die zouden ze anders namelijk toch niet met de auto of bus gemaakt hebben. En dan heb ik het nog niet over de kwalijke chemicaliën die er gebruikt moeten worden voor het maken van de –natuurlijk nieuwe- velomobiel!

Want het volle pond wordt daarvoor graag uitgegeven als ‘hij’ (meestal) daarmee maar bewijzen kan “sneller dus beter dan een racefietser te zijn”.

Dan een racefietser als Simon Zwart, Camiel’s vader zo vraag ik u af?
Die als enige leidinggevende, namelijk hoofd afdeling planten, gewoon met ons de kleedkamer deelde. Fluitend binnenkwam met zijn ganzenpas op stokoude (Look) racefietsschoenen…weer of geen weer!?

Van Simon weet ik dat hij Camiel toen deze aan de filmacademie ging studeren de volgende keuze voorlegde: “Of je krijgt een OV-kaart van me of je bouwt je eigen velomobiel en fietst er zelf heen”.Dat werd dus mijn Flevobike Alleweder!

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te weten wie je Alleweder gebouwd heeft :) Maarre.. jij gaat nog steeds niet aan de tupperware VM als ik je goed begrijp ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voorlopig niet waarschijnlijk. Ik sluit niets uit hoor maar liever 'n tweede handsje. En het is erg jammer maar ik zou niet eens 123 een model weten dat ook technisch zo in elkaar zit als ik wil.
    Dan zou ik haar dus toch al weer eerst willen aanpassen!
    Mvg Mick

    BeantwoordenVerwijderen