zondag 25 april 2021

Blanco, blanquito...!

 Ik ben erg te spreken over het effect van het weglaten van de kettingbuisjes in het aandrijfdeel van de ketting!. En alleen met de 25 tands grote kettingrol van Allight.nl was dit mogelijk!

De fiets hoewel niet de lichtste (van CroMo) reageert nu bliksemsnel op het trapstel en brugop voelt haast aan als het 'op de pedalen staan' van racefietsers!

Vervelend is alleen wel dat mijn warme 'pitstop' thermobroek uit de kringloopwinkel aan de binnenkant van de rechter broekspijp zichtbaar kettingvet begint af te geven aan mijn vingers. Ik beschouw mezelf niet als burgermannetje maar dat gaat zelfs MIJ te ver )-:!

Gelukkig is nu in het daarvoor meest gevoelige deel van de ketting contact met de afscherming niet meer nodig.Eerst maakte ik van geperforeerd staalband aan de voorderailleur een bevestigsmogelijkheid. Aan de binnenkant vastgezet aan het al aanwezige boutje, de buitenkant m.b.v. een NiChroMa elektrode.


Uiteindelijk bleek het al genoeg een PVC-u profiel daar omheen te vouwen. De spierwitte beschermer heb ik namelijk daarna nog met 2 m3 boutjes aan een L-stuk alu geschroefd dat aan de rolophanging steun vindt. Naar boven kan 'ie eigenlijk ook niet vanwege de onderkant van het stoeltje.Ik ken mensen die alleen al uit angst voor het zien van een ketting nooit ligfietser zullen worden. Laat het nu ook nog precies DIE kaste van mensen zijn die het meeste geld uit geeft ?!

Terwijl het juist voor ligfietsproducenten een eitje is om zulke aangepaste voorderailleurs te leveren. Maar ik zal het allemaal wel weer "verkeerd zien"....

 

 

2 opmerkingen:

 1. Opnieuw zeer inventief Mick! Goedkoop en zeer effectief, kortom zeer hoog Eigenfiets gehalte! Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci Adri!
   Ja en op het risico af dat ik nu meer als ballroomdancer dan oude punkrocker zal worden gezien heb ik eerlijk verslag gedaan van mijn mening en hoe ik dat oploste.
   Op slecht wegdek hoor ik de ketting soms wat tikken nu tegen het pvc maar dat vind ik echt niet opwegen tegen een wederkerend oliebad voor mijn kleding!
   Want als je de binnenkant van de witte U inspecteert kun je goed zien hoeveel zo'n ketting sproeit!

   Verwijderen