zaterdag 8 mei 2021

Zwarte schapen, Lama's en Magere Hein

 Waar de Fortenroute placht te eindigen begint de Waterlandroute zou je grofweg kunnen zeggen. Het gebied tussen ongeveer Monnickendam en Amsterdam. 

Dit jaar heeft de Chapterleider van die laatste tocht (waarschijnlijk) vanwege de Corona besloten pas later in het jaar de eerstgenoemde tocht mee te rijden (in Juli). 

Vanwege Moederdag reed ik daar zelf wel vandaag al. 

En zolang er geen monstertrucks van lokale boeren voor je de weg frontaal komen versperren zijn het de slingerende landwegen daar goed toeven op mijn Jan Eggens trike.

Want die verkies ik  precies hier in te zetten vanwege enkele bochten en weggedeelten met grind er op.

Hoewel de vegetatie door menselijk toedoen rond de voormalige stortplaats Volgermeerpolder is teruggebracht tot gras, boter- en paardenbloemen mag ik er toch graag genieten van het uitzicht op de koeien, paarden, (zwarte) schapen, lama's en minder rooskleurig...6 opmerkingen:

 1. Een Mexicaan? Of iemand met een ietwat macaber gevoel voor humor? Tja, verboden is het niet, maar ik zie het nut ervan niet helemaal in....Heb ik ook wel vaker bij bepaalde uitingen van "KUNST".........;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het antwoord kan ik je ook niet helemaal geven Adri maar op het hek staat geschreven "Pas op voor de hond, ik was het niet!".
   Duidelijk willen de bewoners of eigenaars niet hebben dat je het erf op komt!
   Ik meende voorheen dat de oude golfplaten op een van de schuurdaken die ik zie (erg oude) misschien van asbest zijn?
   Hoe kom je (kennelijk gratis of voor weinig geld) aan zoveel geraamtes? Misschien iemand bij met een medische achtergrond? Het aantal neemt nog steeds toe en regelmatig worden ze in een andere positie gezet...

   Verwijderen
  2. Die golfplaten zien er uit als oude eternietplaten (asbesthoudend inderdaad!), en de geraamtes en ook de wachthuisjes zijn eigenlijk bizar, dat moeten wel bijna speciale mensen zijn die achter dat hek wonen........

   Verwijderen
  3. Klopt, dus zelfs op de vrij onscherpe foto te zien (Iphone 5). Ze trekken op deze manier de aandacht maar ik zie ze nooit en hoor ook nooit een hond blaffen (zal wel bluf wezen dus).
   Zou ook minder artistiek kunnen zijn, meer illegaal. Maar motoren zie ik er ook nooit en daar mogen die gangs vaak graag mee pronken
   Ruimte genoeg voor een wietkwekerij maar die ruik ik i.e.g. niet. Of een chemisch druglab. Maar waarom zou je dan zo de aandacht gaan trekken? Vreemd, beetje speels haast (maar jongeren zijn juist weer dol op socialiseren...).

   Verwijderen
 2. Hé die plek op de foto ken ik, daar heb ik enkele weken nog gewandeld want het Trekvogelpad voert er langs. Al wandelend - maar rustig fietsend natuurlijk ook - biedt Noord-Holland verrassend mooie uitzichten en bijzondere plekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik mag er ook graag de stoute fietsschoenen voor aantrekken dus en het is zelfs een paar kilometer dichter bij huis Monnickendam dan de woning van onze jeugd in Purmerland. Veel groter maar verkocht.
   Misschien kom ik je nog wel eens tegen daar Marc!

   Verwijderen