zondag 23 augustus 2020

Kickbiking !


Vlak voor mijn verjaardag zag ik mijn kado al bij de vuil- en recyclingcontainers staan: een kinderstep maar met grotere (18") wielen!
En helemaal compleet. Goed, de V-brakes zaten vast, de banden leeg en wat speling op het balhoofd. Maar mijn vingers jeukten gelijk om dit varkentje eens te wassen!
Maar goed, eerst mijn verjaardag natuurlijk op woensdag, toen de ravelige propulsiekabel van de roets omgedraaid en de schakelkabel van de Cheetah via het geleidewieltje van de Sunrace achterderailleur geleid (die van de Gamma was ook te kort om dit anders te doen).
Ondanks de nog praktisch ongebruikte banden was geen van de hier en daar roestige stalen velgen nog 100% recht. En dat komt bij een V-brake erg nauw natuurlijk.
Het meest rechte wiel was het achterwiel en het verwisselen met het voorwiel gaf me gelijk de kans de lagers wat olie toe te werpen.
De achterremkabel was niet meer te redden en heb ik er met de rest op het achterwiel helemaal afgehaald om me op de voorrem te concentreren.
Zelfs toen dit gelukt was had de 'Corvino.nl' de makke dat na het uitdraaien van de vingerslagbeperking (voor afstelling op kinderhandjes) het tonnetje met de binnenkabel zo uit de remgreep viel )-:
Geen wonder dat dit merk nergens meer verkocht wordt met zulke spullen er op!
Daarom heb ik het -nu toch overbodige- linker remgreepje rechts gezet. Zodat het 'uitvalgat' nu naar boven wijst ;-)Je kunt van dit merk autoped wel nog wat exemplaren op Marktplaats vinden. Allemaal min of meer roestig en voor maximaal 15 euro aangeboden. Maar een hoger bod dan 6 euro kwam ik niet tegen!
En aangezien mijn zus (voor haar jongste zoontje) bedankt heeft wil ik hem voor zo weinig zeker niet meer kwijt!
Juist de korte ritjes worden met deze manier van voortbewegen ineens leuk, interessant en sportief. 
Boodschappen doen met de rugzak in een van de buurtsupers, een gesorteerde afvalzak naar de juiste container en eventjes gras en paardenbloembladen knippen voor de cavia: dat alles zonder fietsschoenen meer aan te hoeven.
Als je met 1 hand het stuur vast houdt kun je met de voet aan de andere kant het achterdeel optillen en wegdraaien. Er is zo helemaal geen sprake van een draaicirkel meer en dat vanuit stilstand!
Gecombineerd met een geheel nieuwe training in de heupen spreekt dit spieren aan boven de knieen, in billen, rug en buik!Ik ben er zelfs even mee naar Intertoys geweest om iets te kopen voor de DF-klus.
Toen ik de winkel verliet keken me enige kindermeisjes met kunststof speelgoedsteps me onderzoekend aan.
" Nee deze is van mij hoor en ik wil echt niet met je ruilen!" 


8 opmerkingen:

 1. Haha en goed bezig! Zoals altijd trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist niet dat juist die kleine boodschappen waar ik na het werk vaak helemaal geen zin meer in had nog een aanleiding tot 'n aanvullende sport zouden worden (-:
   Ik kan de step tegen (onder eigenlijk) de roets nog in de hal kwijt op z'n achterwiel ook!

   Verwijderen
 2. Ha, Mick op de step! Leuk! Het steppen dat ik op het werk doe is voor mijn voet nog steeds een uitkomst, en nog leuk om te doen ook. Kan me dan ook goed voorstellen dat je er plezier aan beleeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die staat op je werk niet? Daar moest ik al gauw aan denken toen ik hem zag staan (-:
   Wat me nogal onthutste is dat het eigenlijk gelijk al zo'n impact had op -kennelijk- weinig gebruikte spieren!
   Maar vooral dat tochtje naar de speelgoedwinkel was voor mij al best ver. Daardoor verzuurden de spieren om en om welke positie ik in nam. Dan train je dus feitelijk maximaal tot je niet verder kunt...
   En dat merk je achteraf en zonder sportschool!

   Verwijderen
  2. Ja, die step staat op het werk. En ik gebruik het ding overal voor, er zit een grote mand voorop aan de balhoofdbuis vastgebout, met een "Adri patent" bevestiging, want mooi hoeft niet, functioneel wel...........Ik kan steppen met 20 kg in die mand, maar dan moet het wel een beetje met beleid, want die massieve banden zijn weinig vergevingsgezind als ze een obstakel tegen komen......Maar het is een prima stuk gereedschap om de werkdag wat makkelijker voor me te maken, en dat was ook de bedoeling. En leuk om te doen, dus dat helpt ook!

   Verwijderen
  3. Dat lijkt me wel prettig zo'n mand, met een 2 liter fles in m'n rugzak zoals vanmiddag maakt het er niet lichter op!
   Zelf zat ik te denken aan een achterbagagedrager.
   Maar ook eiert het (huidige) achterwiel dus er is nog genoeg te doen aan het ding. Maar natuurlijk hebben de ligfietsen toch echt wel voorrang...

   Verwijderen
 3. Geen slecht idee zo'n step. Ik zoek een alternatief voor hardlopen, ik kamp al een tijdje met een pijnlijke voetpees wat steeds weer opspeelt. Misschien is steppen ook wat voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Conditioneel zit het tussen hardlopen en fietsen in las ik.
   Ik moet zeggen dat ik langer kon hardlopen destijds maar dit zou veel minder blessures opleveren dan o.a. hardlopen, voetballen enz.
   Mij valt op de impact op je spieren zelfs bij zulke korte afstanden!

   Verwijderen