vrijdag 10 januari 2020

Ladderzat !


De mail ging rond. Mijn moeder had de buitendeur van het klompenhok niet achter zich op slot kunnen draaien, alleen de tuinschuttingdeur. Zo hard klemde hij!
Dit vroeg weer om een kordaat optreden van SpoedMick...
Nu gaat de ouderlijke woning binnenkort verkocht worden dus zó veel te halen is er ook weer niet. Maar ik kon dit klusje mooi combineren met het ophalen van de vierdelige trap/ladder/steigertje.                                             
De fietskar werd woensdag getrokken door mij op de Cheetah met het 'anti-klem gereedschap' in de dubbele Radical, een haakse slijper met lamellenschijf er op.
Het vervoer van de kar dat de vorige keer op de bagagedrager van de Cryzbike nogal wat problemen gaf deed ik dit keer maar op de klassieke manier. Met vier wielen op de grond:-).
Dat viel me eigenlijk helemaal niet tegen behalve dat het wiel met de uitvalnaaf zijn naam een keer eer aan deed...Het kwam los uit de patten.
Om de ergernis nog wat te vergroten was er een bestelbus met mij het fietspad opgereden die nu moest wachten tot ik het wiel er lopend weer bij haalde. Inderdaad viel het me op dat één van de rode paaltjes met witte streep voor me was verwijderd.
Terugklemmen van het wiel viel me niet zwaar maar ik houd er niet van om op mijn vingers gekeken te worden dus deed het expres wat langzamer dan ik zou kunnen..." Dit is een fietspad meneer!!" voegde ik luid er aan toe alvorens weer op te stappen ;-)
Dus weer een wapenfeit van deze veteraan toegevoegd aan het logboek en de heenrit verliep verder prima.
Gelukkig is er nog stroom in de woning dus met een meegebracht verlengsnoertje kon ik vanaf een krukje verspanende werkzaamheden aan de klemmende deur uitvoeren en het slot daarmee weer bruikbaar maken.
Inmiddels was het volledig licht geworden dus mijn helm met ledlamp kon de banaantas in en met een spankoord heb ik het aluminium goed op het aluminium vast gekregen!


Dat alle Amsterdamse woningen een trapgevel hebben moet ik tegenspreken. De mijne hangt nu in de schuur!


5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Grappig dat 'ladders' ook in jouw bericht een hand hebben gehad :)

   Verwijderen
 2. Goed gedaan Mick! Inderdaad een ergernis, auto's op fietspaden........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lik op stuk. Dat was nu net het enige soort voertuig dat er vervolgens niet meer door kon door mijn mankement!

   Verwijderen