zaterdag 4 mei 2019

Meevallertje

Van de week viel mijn claxon uit. Dat was even schrikken want ik kwam daar 's ochtends achter dus deed mijn verlichting het dan nog wel? Die was gelukkig in orde want in de DF is het richting aangeven anders wel heel moeilijk!
Ik heb dit eerder gehad en dat was toen een indicatie dat de accu bijna leeg was. Maar de lampjes op het pakketje gaven aan dat dit nog niet het geval was en ook opladen thuis bracht geen soelaas. Een vervaarlijk klikken van het apparaatje in het vooronder gaf aan dat de prik in orde was die kant op...
Het werk op de plantenveiling is nogal hectisch dezer dagen dus pas vanmorgen het voorluik open gemaakt. Dan zie ik tot mijn teleurstelling dat dit type claxon geen stelschroef heeft. Daar heb ik namelijk dit soort elektrische claxons nog wel eens weer mee aan de praat gekregen.
Het ding zit met een langgerekte omega beugel aan de bodem gebout. Dat betekent dus dat ik nu beter moer en bout tegelijk in bedwang zou kunnen houden via een voetensleuf dan door het bovenluik van Das Fahrrad! 
Ik loop me te bedenken dat ik de boutjes dan na het verwijderen liever vervang door types met een zeskant. En die dan aan de onderkant met wat epoxy-klei vast wil gaan zetten zodat ik dit werkje -dat zich misschien nog wel eens herhalen zal- de volgende keer met maar 1 hand van bovenaf zal kunnen doen!
Maar voor ik op de tast een (in elk geval haaks) inbussleuteltje op de huidige ophanging zet besluit ik eerst de tape aan de onderkant weg te halen. 
Tape die ik er rondom de sleuf tussen de onderkant en het toeterding heb heengeplakt voor minder tocht in de koelere wintertijd.
Terwijl ik dit lostrek komt er daarbij zoveel zand mee naar buiten vallen dat me ineens duidelijk wordt wat wel eens de  oorzaak zou kunnen zijn van de membraanblokkade!
Ik rijd de geopende DF naar buiten want het is nog vroeg en mijn ruim 80 jaar oude bovenbuurman zal echt nog wel op bed liggen....
Maar na 1 aarzelende klik gooit de claxon de  kennelijk nog resterende vuilresten (waarschijnlijk afkomstig van mijn eigen schoenen) er uit en weerklinkt als vanouds het volwassen geluid mijner velo waar ik zo trots op ben :-)!    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten