maandag 19 februari 2018

Andere Tijden

Velomobilie zie ik als een geloofsgerelateerde aandoening. Men ziet zichzelf als het product van de schepper van de fiets. Alles wat er mis aan is dient daarom verzwegen te worden want het is in hun denken blasfemie daar over te berichten. Daar heb ik me altijd tegen proberen te verzetten ook al is dat de dominante religie.
Toch heb ik eenvoudigweg niet zoveel meer te klagen over de DF. Nadat ik de kettingloop gerecht heb geen aflopende ketting meer gehad bijvoorbeeld. De fiets blijft mij en andere weggebruikers verbazen door zijn snelheid. En weet ik dan ook vaak nog tussen auto's en de stoep door tot vooraan bij het stoplicht te manoeuvreren, en daar voorbij...
Goed, ik ben er mee omgeslagen kortelings. Bijna vanuit stilstand terwijl ik een bocht nam. Maar dat kwam door extreme wind, code rood. En had ik waarschijnlijk kunnen voorkomen door extra ballast onder in de fiets mee te nemen die dag in de vorm van kunststof flessen water..
Een kras op mijn ziel natuurlijk de gelcoat schade op de zijkant maar niet de eerste. En ik hoef er ten minste zelf niet naar te kijken als ik fiets. Anders dan stormstrips over de voorkant dus...
Wel raak ik nog steeds wel eens een verkeersdrempel als ik van mijn vaste route af moet wijken en als ongelovige sla ik dan een vloek uit (!)
Maar hierbij kom ik op het terrein van de gelovigen natuurlijk dus zal ik alsnog de over het hoofd geziene foto uit mijn smartphone publiceren.
Van hoe het licht uit een lamp van onder de fiets komt door de bodemscheuren die de DF al had binnen een halfjaar stadsforensen :

Liever nog zelfs vermeld ik bijvoorbeeld dat mijn bodemversterking aan de voetenbakken nog steeds stand houdt.
Omdat ik het heft graag ik eigen handen leg. En dat doet me dan denken aan een uitspraak van de presentator van Andere Tijden: over het fenomeen 'punk': Eigenlijk is de beweging altijd op zoek geweest naar wat ze nou eigenlijk is. Is het vooral pret? Of is het juist protest? Wat zijn de regels, of zijn die er juist niet? Één vuistregel heeft Punk altijd gekenmerkt; Doe Het Zelf! 


polyester wieldekselmal

9 opmerkingen:

 1. He Mick

  Waarom is het een vloek als je zelf toch niet gelooft?
  Het is dan hoog uit een lelijk woord ;-)

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar mijn exclamaties op dat moment kunnen toch ook onmogelijk voor vriendelijk doorgaan hoor André ;-)

   Verwijderen
  2. Dat heb ik ook niet gezegd
   Maar in jou geval zou zou ik de G van zo'n 3 letterigge vloek vervangen voor iets waar je wel in gelooft ;-)
   Anders heeft de vloek geen zin

   Verwijderen
  3. Vloek als in 'verwensing' is meestal iets als als fuck of shit of zo bij mij (geen paniek!).
   Het geloof waar ik over schrijf is dat van het blinde vertrouwen dat alles wat de velomobielbouwers bedenken goed doordacht is. Die mensen beledig ik waarschijnlijk met mijn verontwaardigde reactie, in die zin!

   Verwijderen
  4. In het oog van de dood (aan leukemie) heeft mijn vader volgehouden dat er geen god bestaat volgens hem, niet bang voor het (mogelijke) hiernamaals. DAT zijn pas kerels!

   Verwijderen
  5. Paniek?, ik?
   Alles wat goed doordacht is hoeft niet altijd goed te functioneren in de praktijk, tenminste, niet bij iedereen en als je daar wat over schrijft is dat jou mening, dat kan een ander niet beledigen (dat is mijn mening)

   Verwijderen
 2. De foto van de wieldekselmal roept wel wat vragen op, maar je schrijft er geen letter over!
  Hoe heb je die gemaakt? Ga je nieuwe deksels maken? Ook voor de binnenkant? Carbon of glasvezel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het ook tot denken aanzet des te beter Reinier :-)
   Ik gebruikte keperweefsel om de vorm er het best in te krijgen, rovi-mat voor de sterkte.
   Ik heb de eerste carbon / aramide vorm gemaakt in de mal en die ziet er goed uit maar mist de (dure) gelcoatlaag waardoor hij toch wat grof aanvoelt helaas.
   Ik heb er zelfs een inventief plan mee voor tweewielers ;-) Maar dat past niet in het bestek van dit bericht...
   Ik sloot er meer mee af om te stimuleren de handen eens te laten wapperen i.p.v. alleen het voetenwerk en het toetsenbord...

   Verwijderen