zaterdag 2 september 2017

Tientjeslid- principieel of flegmatisch?

Zoals u wellicht is opgevallen kunnen de stapels Ligfiets& al of niet gelezen tegenwoordig gratis bij NVPHV leden opgehaald worden middels advertenties op Ligfiets.net. Ik hoop dat dat dan met een fietskar zal gebeuren.
Gewoon de informatie per mail verspreiden zou milieutechnisch een veel betere, simpeler en goedkoper oplossing zijn.
.Via een insider in de vereniging (Mysterion, noem ik hem maar even omdat ik hem geen toestemming heb gevraagd voor publicatie van zijn schrijven) heb ik inmiddels vernomen dat dat toch ingewikkelder ligt dan hij dacht maar dat ik wel tientjeslid kan worden. Zodat ik "ook welkom op wedstrijden en andere evenementen ben".
Dus dat overweeg ik nu.
Mijn raggende mening? De vereniging staat stil:

5 opmerkingen:

 1. Op welke wedstrijd en welk evenement is een niet-lid dan niet welkom?

  Dat leden kunnen kiezen om Ligfiets& via de mail of in papieren vorm te krijgen zou ik een mooie ontwikkeling vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat me natuurlijk niet om dat tientje Wim. Maar waarom zou ik lid willen zijn van any vereniging die zich ten principale verzet tegen een milieubesparend alternatief?
   Mensen in Texas en Bangladesh verzuipen momenteel bij duizendtallen door deze lakse opstellingen!

   Verwijderen
  2. Heb e nooit gelezen dat op de plaats van London al eens een savanne lag en niet ver daarvandaan een ijskap van 1.5 km hoog ?

   Klimaat verandering is zeker, nog nooit anders geweest.....

   Verwijderen
  3. Quezzzt, jouw opmerking kan ook als voorbeeld van een 'lakse opstelling' genoemd worden. Of is het onwetendheid? Kan ik me bij jou eigenlijk niet voorstellen. De abrupte klimaatverandering die we nu meemaken, is het gevolg van door menselijke activiteit in het industriële tijdperk veroorzaakte opwarming van de Aarde, daar is bijna iedereen het inmiddels wel over eens. Het is juist goed van Mick e.v.a. dat de verbinding tussen oorzaak en gevolg zoveel mogelijk wordt blootgelegd.

   Verwijderen
 2. U slaapt meneer ZZZt. Voorgaande veranderingen voltrokken zich over duizenden jaren, de natuur kon zich daaraan aanpassen. Deze door de mens aangeboorde fossiele brandstoffen worden in een dusdanig tempo in kooldioxide verbrand (ja met een -d meneer ZZZt ) dat de natuur ontwricht is en verder raakt.

  BeantwoordenVerwijderen