maandag 30 januari 2017

ILLUMINATIBanzai ! De vorst is uit de lucht. Niet dat ik de Hollandse winters niet mis maar de haast zielige nachtvorst die er van over is beperkte me teveel in mijn keuze van ligfiets in de ochtenduren.
En ik ga dan ook niet klagen dat het gelijk weer gevolgd wordt door regenbuien over enige uren.
Om daar doorheen te komen kan ik namelijk ook de Thys Revolver gebruiken met de Eigenbouw RVS boegspriet. 
Tijdens pleur van boven is eigenlijk vaak het rotste de druppels in je gezicht. Daarvoor had ik al een skihelm voorzien van een brommervizier. Waar zelfs een elastieken wisinrichting opgeknutseld zit.
Over mijn bevestiging van een 'karpervis'-hoofdlamp daarop was ik echter nog niet helemaal tevreden.
De lamp bleef daardoor een beetje tegen mijn zin continu aan deze helm vast zitten (ik had hem met een vuilniszakkenbinder aan een schroefje van het vizier vast gemaakt).
Daarom heb ik de ophanging van de lamp, die van een voedingspak van maar liefst 4 Superpenlights is voorzien, verbeterd. Met een soort rolletjeshouder gemaakt uit pvc U-profiel.


Het materiaal daarvoor vond ik een keer bij een container gelukkig want het materiaal bevat chloor.
Het rolletje is weer ergens anders van maar heeft precies de goede omtrek voor het rubberen elastiek van de bevestiging van de fiets/koplamp. Die daarmee ook op een traditioneel rijwielstuur bevestigd kan worden. En traploos in iedere hoek gesteld kan worden.

Het is daarmee mogelijk dwars door autoruiten heen te schijnen en daarmee in het duister de bestuurder van zijn vermeende anonimiteit te ontdoen. Met als wonderbare uitwerking dat hij dan vaak ineens wél bereid is voorrang te verlenen!


Als je bedenkt dat de aankoop via Marktplaats behalve als hoofdlamp om een muts of pet ook nog inzetbaar wordt als reserve voeding voor de verlichting en claxon van de DF (7,2 volt) doet hij de naam 'universele powerledlamp' zeker eer aan!
8 opmerkingen:

 1. "Het is daarmee mogelijk dwars door autoruiten heen te schijnen en daarmee in het duister de bestuurder van zijn vermeende anonimiteit te ontdoen. Met als wonderbare uitwerking dat hij dan vaak ineens wél bereid is voorrang te verlenen!"

  Dit is toch gewoon poëzie, Mick. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Wim :-) Toch ben ik echt geen Harry Potter fan (zou dat ook zo geschreven zijn?). Maar als er ten minste iets tastbaars aan ten grondslag ligt, waarom niet?

   Verwijderen
 2. Ook ik rijd rond met zo'n Chinees kanon, maar dan wel van boven afgeschermd om extreme verblinding van mede-weggebruikers (vooral fietsers) te voorkomen.

  Zo'n lampje heeft namelijk een ronde lichtbundel. Fietsverlichting heeft normaal gesproken een lichtbundel die aan de bovenkant is afgeplat/beperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan met mijn hoofd ook heel goed bepalen waarop ik richt Wim. Bijvoorbeeld op fietsers zonder licht "U licht doet het niet mevrouw!". En het zijn dan meestal mannen. Maar dat kon ik immers niet zien zonder licht? ;-)
   Of ik stroboscopiseer ze standrechtelijk!

   Verwijderen
 3. Mooi Mick! Inderdaad, je kan zelf goed bepalen wie je "terecht" wijst met zo'n lampje! Doe ik ook vaak genoeg, en werkt prima. Naast de rechterspiegel staat er eentje laag gericht als bermverlichting, naast de linkerspiegel staat een 1800 lumen lichtkanon als verstraler, en anti-verblindingslamp. Werkt ook prima, als er figuren zijn die hun groot licht "vergeten" afschakelen dan worden ze daar "fijntjes" op gewezen......Dan is het uitdoen of verschroeide hoornvliezen......;-))
  Enige manier om respect af te dwingen hier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, en uiteindelijk hebben we het niet over laser- of u.v. straling met deze lampen!

   Verwijderen
 4. Mooi geschreven, inderdaad gewoon poëzie en gave beamer Mick, hier ongeveer hetzelfde gevoel en effect met de Cyo premium op de tourkap bovendien veel licht op de plek waar het nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er ook nog een met een instelbare lens die nog sterker te focussen is. Maar de 2 parallel geschakelde accu batterijen daarvan (3,7 volt) zijn eigenlijk al binnen een uur sterk verzwakt.
   Wel prettig dat je deze lampen beide kan inpluggen om op te laden. Geen gedoe meer met losse staven!

   Verwijderen