zaterdag 17 september 2016

Snelle banden kopen op de Woude

Gemonteer aan videos (vorig bericht) laat onverlet dat ik achter loop met bloggen. Voor mijn gevoel heb ik het dan ook razend druk. Maar daar zijn ook wel wat opvallende fietstochtjes mee gemoeid geweest.
Genoegzaam bekend zal zijn dat ik alle kilometers per fiets af leg. Behalve mijn planeetkundige overtuigingen heeft juist ook correspondentie met Jan daar toe geleid. In de tijd dat hij zelf bezig was met plannen om zijn FAW elektrisch te gaan ondersteunen.
Maar ook de inmiddels iets minder frequent bloggende W. Schermer vervult een voorbeeldfunctie voor me. Hij heeft immers bereikt zowel zijn vervoer als zijn totale energieverbruik van de (enorme) woning fossielvrij te genereren c.q. te láten genereren.
Zijn blogbericht over het verkopen van testbanden kwam voor mij dan ook op het goede moment om zaken te gaan doen :-)
Feitelijk woont hij namelijk maar op een steenworp afstand. Maar omdat ik er nog nooit geweest was afgelopen zondag moest ik er toch een track voor downloaden van de site van de Fietsersbond. Voor de gelegenheid en ondanks de warmte vertrok ik met de C-Alleweder.
Eigenlijk is het eerste deel van de route gelijk aan hoe ik bij mijn broer Marc in Neck geraak. Deze heeft trouwens op mijn verjaardag aangeboden resterende lassen aan het alu frame van de nieuwe voorwielaandrijver te gaan verzorgen (maar dat terzijde).
Van af Purmerend rijd ik dan niet mijn broers dorp in maar naar een plaatsje met een mooie molen met authentieke puntdak (rieten) bijgebouwtjes.


'Een goede timmerman moet met een zaag kunnen boren en met een boor kunnen zagen' -gaat het gezegde. Welnu dan moet je toch eens door Spijkerboor geweest zijn in je Amsterdamse leven niet? :)

Ook bij de volgende plaats Knollendam kreeg ik vrolijke associaties. "Nou laat me de plaatselijke knolletjes dan maar eens bekijken dan ;-) ". Maar daar ging het nu net fout...
Niet dat ik me schuldig heb gemaakt aan onkuise praktijken maar ik geraakte door een verkeerde interpretatie van symbolen in de route van de Fietersbond aan de verkeerde kant van het water (de Knollendammervaart). Terwijl ik nota bene helemaal niet die richting op had gehoeven maar rechtstreeks de Stammeerdijk af had kunnen rijden!
Door de hitte nog vorige week begon ik afschuwelijk te transpireren nu de rijwind wegviel. Een eindweg ben ik zelfs (rechtsomkeert) gereden met het Kevlar deksel zijdelings in het instapgat naast mezelf geparkeerd...
Terwijl ik de pont van Spijkerboor helemaal niet had hoeven gebruiken. De waarschuwing voor een pont van de fietsersbond, die ik er maar niet uit kreeg, had alleen betrekking op die van de Woude, niets meer en niet minder (twee euro, "Je gaat naar Willem zeker?" ).
Op de Woude vermocht ik het nog de enorme nederzettig voorbij te rijden waarvaan de volgende Galaxy Young foto getuigt:De toegang met de bandenvoorraad staat dan ook op een opvallend druk punt aan de dorpsstraat waar ik met mijn idee van een groot afgelegen pand helemaal geen oog voor had...
Wim heeft me een paar Schwalbe Trykers verkocht die inderdaad prima in de wielkasten passen. Daar krijg ik zelfs geen vingerkootjes meer tussen! Goed voor het van de wind afsluiten van de zijkanten dus ook met de wieldoekjes.
De Trykers hebben een vreselijk dyslectische naam vind ik maar de soepele wangen en de mooie strakke loopvlakken beloven een lage rolweerstand met toch goede lekbestendigheid.
Ik hoop dat deze banden me bij Meewind Koers als eerste over de finishlijn gaan helpen!
Omdat ik in tegenstelling tot Wim en met het warme avontuur nog vers in het geheugen geen overtuigd velonaut ben heb ik er echter nog niet mee gereden...
Zelfs niet gisteren naar Dronten om een stoeltje bij Alligt en een setje composietwielen aan te schaffen. Wat ik deed met de Cheetah.
Maar dat is dan al weer het volgende verhaal!


2 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal Mick. Ik heb ook gedacht banden aan te schaffen, maar heb nog zo veel liggen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Wilco. Er zaten wel wat verschrijvingen in aanvankelijk helaas. Maar het publiceren gaat dan nu ook weer een stuk sneller. Moet daar wel een oude XP-pc speciaal voor opstarten met een oude, niet meer ondersteunde versie van Chrome (?! maar goed dat werkt, misschien zelfs iets té snel ;-)

      Verwijderen