zondag 15 mei 2016

Eerste Pinksterdag

Topdrukte op het werk maar gelukkig wel een tijd met veel feestdagen (-:
Met Raketfiets, de kogel uit Weesp heb ik eerder leuke ritjes gemaakt. En hij is momenteel al in bezit van 2 stuks model Thys 222 Revolver dus je kunt gerust spreken van een "nieuwe tevreden roetser". Daar wil ik dan best een zondagje mee gaan toeren door Noord-Holland.

Het is wel een graad of tien kouder geworden dan de afgelopen week en ook werden we af en toe geplaagd door enkele kortdurende regenplaagstootjes. Maar ik had een (ooit witte) windstopper bij me met capuchon dus die kwam goed van pas. En onzichtbaar een lange onderbroek.

Op het treinstation Weesp was ik als eerste maar de meesten kwamen precies op tijd. Behalve een tweede
roets Freddy Offinga op een gele Baron lowrider, niet aangekondigd Jules in een Strada en Elly in een Quest en  André Bakker met een erg fraaie aluminium Alleweder van eigen hand. Met een groot achterwiel, een zeer smalle staart en een kunststof neus die prachtig in de vorm van het aluminium past. En veel spitser, dus mooier uitgevoerd is dan die van de FAW. Hulde!
Raketfiets is een goede animator voor dit soort tripjes vind ik en speelde ook een goede verbindende factor.
Zodra ik hoorde wat zijn volgende trajectdoel was,  "Marken" bijvoorbeeld had ik nog wel eens de neiging daar als eerste aan te komen. Maar ik geloof niet dat dat kwaad bloed zette. Wel liet André uit Almere me eventjes zien dat hij met zijn eigenbouw velomobiel toch echt nog wel iets sneller kon :-)
Ik zou graag de track van de route die we gereden hebben weergeven maar het laten tekenen ervan door de Garmin is slechts ten dele gelukt. De 2dehands Vista die ik kocht via Marktplaats heeft namelijk een storing waarbij hij meent zich te moeten uitschakelen omdat "de externe voeding weggevallen is".


De wind in mijn oren kwam mijn hardhorendheid niet altijd ten goede. Zo meende ik dat mijn roetsende evenknie iets met zijn "touwtje" had. Hij legde daarop de fiets aan de kant en bleek te moeten urineren....
Hij had "pauze" gezegd, tja...Toch ben ik er van overtuigd dat een gehoorapparaat die storende bijgeluiden alleen nog maar zal versterken.


Toen ik bij de naar frituurvet walmende snacktent aan de voet van de Amsterdamse brug op de groep wachtte bleek dat hij het alsnog met een touwtje aan de stok gekregen had: "een aflopertje!". Maar dat kan hij ondertussen dus ook zelfstandig oplossen gelukkig!
Best een geslaagde fietstocht dus. Thuis om 14:30 uur. Alwaar ik me dankzij de ionisator al snel op het bloggen kan richten.2 opmerkingen:

 1. Dat hoort bij een Garmin: uitschakelen als de externe voeding een te lage spanning heeft, terwijl de interne accu/batterij wel genoeg voeding heeft. Als het goed is piept de Garmin wel als waarschuwing.
  Altijd vreemd gevonden, maar er mankeert dus niets aan je Vista.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht eerst ook dat het wel een kwestie van instelling was Theo. Maar als ik in 'instelingen', 'systeem', 'externe voeding weggevallen', hem op de optie 'blijft aan' zet zowel als de optie 'zet uit' staat begint hij een aftelscherm te projecteren om zich uit te schakelen.
   Als de Garmin op het stuur staat kan ik 'enter' indrukken om dat te onderbreken (wat natuurlijk al erg irritant is). Die zondag echter wou ik het hele toestel niet zien en heb hem in de tas gehouden. Met bovenstaand resultaat ):
   Tja, men heeft niet altijd voordeel bij 2dehands spullen...

   Verwijderen