zaterdag 6 december 2014

Vizierverwarming- alleen research

In mijn laatste blogbericht heb ik geschreven dat ik ideeën had (heb) om het zicht van velomobielen te verbeteren. Zo'n vooruitwijzing zonder ten minste een bruikbaar prototype is eigenlijk wat tegen m'n principes.
Toch ben ik door zoeken op het internet al een stuk wijzer. En blijkt dat ik  'bewijzen' net zo goed achterwege kan  laten. Het bestaat namelijk al en wordt in de Verenigde Staten al geproduceerd.
Een vizier dat geen luchtstroom nodig heeft om tijdens koud weer niet te beslaan. Omdat het door elektrische verwarming op een hogere temperatuur gehouden wordt.
Mijn idee was om dit aan te sturen middels een traploos instelbare blokgolfgenerator  (aan/uit regeling) op 12 volt die bij mijn motorhandschoenen hoorde.
Het weerstanddraad ervoor kun je (met wel een lengte van 5 meter !) kopen bij modelbouwwinkel Muco bijvoorbeeld of een electronica-onderdelenwinkel.
Bij Muco ben ik geweest maar heb ik eigenlijk alleen met 2 mm carbonfiber staafjes de winkel verlaten. Voor het maken van een nieuw wieldoekje voor de Limit.
Zelfbouwers beschrijven een methode om zo'n vizier (voor de motor) zelf te maken door het boren van gaatjes. Maar misschien nog wel stoutmoediger om de weerstanddraad gelijk maar vast in de kunststof zelf te smelten!
Afgelopen week heb ik me weten te redden met een goed ontvette skibril. Ik laat het monteren van een bagagedrager en wat spatbordjes momenteel dus even voor gaan. Ook al omdat ik geen passende licht gewicht 12 volt accu heb. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten