vrijdag 28 november 2014

Pectoralis en schuine buik

Ook ik heb de laatste tijd minder zin om te bloggen. Maar daar ligt eigenlijk een heel positieve oorzaak aan ten grondslag. Ik ben namelijk tevreden met mijn huidige fietsenbestand :-) !
Met name het gebruik van de roeifiets en de eigenbouw kantel/knik geven me een grote voldoening en onverstoorbaarheid. Liever kies ik steeds voor een goede nachtrust.
Ik heb nog een bagagedrager gebouwd boven de inverende achtervork van de Cheetah. Van een universele bagagedrager voor rechtopfietsen opnieuw. Aan de bestaande ophangpunten van het Optima frame bevestigd dus niet aan het stoeltje.
Deze gebruik ik maar is eerlijk gezegd niet zo zwaar te belasten als ik gehoopt had. En als mogelijk zou zijn door 'm ook nog aan het stoeltje af te steunen. Vandaar dat ook daar niet over geblogd werd.
Het 'Cruz-biken' spreekt de borstspieren aan (de pectoralis) en de schuine buikspieren bij het besturen er van. Bij een trapbeweging van rechts compenseer ik daarop door een borstspiercontractie rechts.
Hierna compenseer ik een trapbeweging van links dan door een borstspiercontractie links uiteraard...Een fascinerend blogbericht dit vindt u niet? ;-)
Ik fiets daarop dus nu met een 65 tands tandwiel (vanwege het kleine 451 voorwiel). Daar zit nu ook een stemmig blauwe beschermrand op (gemaakt van een verfemmerdeksel) dat nog niet op de foto staat. En ik gebruik er combinatie pedalen met toeclips (links en rechts) op zodat er geen voet af kan schieten .


Verder merk ik zeker dat het onderhoud van vier fietsen in actieve dienst zeker meer tijd kost dan met minder. Al ware het alleen maar om de banden op druk te houden.
Maar ook zal ik het velglint van het Thys-voorwiel weg moeten snijden om bij de nippels van de spaken in de holkamervelg te komen. Daar zit namelijk een lichte slag in waardoor ik de V-brake niet meer strak kan afstellen.
Je zou haast zeggen "lekker door gaan zo en niet meer bloggen". Ware het niet dat ik nog ideeën heb om het uitzicht en de zichtbaarheid van velomobielen te verbeteren. En bijvoorbeeld de positieve ervaring van een warme voet door het stoppen van deze in een reflecterende (lege) kattenvoerzak  in de fietsschoen.

Zeg nu zelf, zou het niet eeuwig jammer zijn om al deze kennis met mij verloren te laten gaan toch?

6 opmerkingen:

 1. Ik vind die 'Crys-bike' erg goed gelukt. Ziet er gelikt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie naam 'Cryzbike' Wim (-: Je hebt de Fuchsia gewonnen !
   Er zijn al veel mooier zelfbouwprojecten geweest met dit concept. Zelfs dan wat Cruzbike ooit gemaakt heeft vind ik persoonlijk.
   Maar er moet natuurlijk ook wat te wensen / bouwen over blijven. Je weet maar nooit hoeveel tijd ik in de toekomst nog ga over houden?

   Verwijderen
 2. Kijk daar hou ik van. Zo'n toevoeging als 'lege' in "En bijvoorbeeld de positieve ervaring van een warme voet door het stoppen van deze in een reflecterende (lege) kattenvoerzak in de fietsschoen." :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit land dat nog vasthoudt aan een koningshuis en sinterklaasfeest maar de werkwoorden in de eigen taal niet eens meer schrijven kan moet je met alle categorieën rekening houden Paul !
   Zo zullen er ook zijn die vrezen voor zwarte voeten na het dragen van schoenen met carbon zolen! (-:

   Verwijderen
 3. Hoi Mick,

  Het is een feit dat ook ik teveden ben met m'n fietsenbestand, dat zie ik echter niet als reden om minder te bloggen!
  En ja, ga maar gewoon lekker door met je kennis delen, daar kan iemand best nog eens wat aan hebben wellicht.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik verder van mijn werk zou wonen dan de huidige 20 kilometer zou ik misschien ook iedere dag per velomobiel reizen Adri. Omdat dat dat niet het geval is profiteer ik daar graag van !

   Verwijderen