dinsdag 13 november 2012

Postorderverwachtingen

Naar aanleiding van het Vrijdagbericht op Ligfiets.net heb ik een Noomad kantelmechanisme besteld voor onder de roets.
In mijn beste Spaans heb ik van de basken zelfs een korting bedongen. Je blijft tenslotte Hollander…!
De laser gesneden aluminium plaat waar de bagage tegenaan zou moeten komen gaat me namelijk toch te veel ten koste van de stroomlijn. En dat scheelt weer 30 euri. Zodat het inklusief verzending voor 460,60E kon… Nog altijd veel geld natuurlijk maar de 10 scharnierpunten zie ik me echt voorlopig niet zélf maken.
En ik kan me met de heupprothese eenvoudig geen val meer permitteren… Ook Derk Thijs trekt zich mijn lot aan gelukkig en zendt mij ter vervanging van de versleten- een dunwandige boegspriet tegen portokosten. Hij waarschuwt wel dat ik er géén garantie op heb! Die is hij later namelijk in een dikkere wanddikte uit gaan voeren. Maar het doorbuigen van zo’n spriet heb ik al n’s eerder bij de hand gehad en vormde toen verder geen gevaar. Dat zou boven een trike (met schijfremmen) dus helemaal mee moeten vallen. Leuk nu eens níet alles zelf te hoeven maken. Er blijft nog genoeg over!

9 opmerkingen:

 1. Ik weet dat de basken 'n soort socialistische bedrijfsorganisatie kennen met de werknemers als aandeelhouders. Dat is zelfs de sleutel voor een daar beter lopende economie dan in veel andere delen van Spanje.
  In 'El Mundo' (de links staan op hun site) las ik dat voor het opzetten van Noomad toch wel externe investeerders gezocht moesten worden.
  Ik schrijf dit ook als test om te kijken of Theo Zweers gelijk heeft dat het plaatsen van een reactie niet gaat.
  Theo die het Vrijdagbericht schreef en ik dientwege veel dank verschuldigd ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik mag nu ook. Geen idee wat er gisteren aan de hand was.

  Theo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Mick,

  Heel interessant. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Want wanneer het echt glad is, kan ik alleen nog maar rijden met de K of met mijn winterligfiets. En die winterligger is spartaans. Een trike-kit voor de Pioneer zal een uitkomst kunnen zijn.
  Al moet ik dan wel een extra dynamo of een accu aan die fiets monteren,omdat ik de naafdynamo uit het voorwiel dan mis. Een enkelzijdige SON is net een stap te ver voor dit budget.

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Theo: Gelukkig had ik alle tekst voor m'n eigen reactie op het klembord geplaatst, want ik verloor zelfs even het contact met het modem de eerste keer (-:

  @Peter: Het is precies als je schrijft. Overdag zou ik nog wel weer op de 'gewone' roets durven maar -zelfs nog zonder vorst- in het donker naar 't werk met al die bladeren op de weg...
  De lichte slinger bovendien die een circulair aangedreven fiets wat laat oscilleren zou bij de Thys wel eens helemaal weg kunnen blijken te zijn...
  Ik heb trouwens de 406/20" versie besteld, niet de 16" uit het filmpje.

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai mick,

  Ik als mede roetser ben zeer benieuwd naar je ervaringen met de kitt. Heb je ook de speciale voorvork besteld? Zelf zit ik ook over de kitt na te denken maar ben bang dat de voorkant van de roets teveel omhoog zal komen. Naar wat ik begrepen heb kan die zonder plaat bevestigd worden alleen dan met een speciale voorvork.

  groets
  Pieter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Pieter,

  Klopt helemaal wat je schrijft. Ik ben dat onderdeel uit de weg gegaan uit mijn tekst omdat ik o.a. bang ben het te technisch te laten worden. En ik kom er toch nog wel over te schrijven.
  Ik ben van plan zelf die vork te gaan lassen, maar dan korter dan die van Noomad. Precies om de reden die je noemt, anders zal ik hooguit een 16" wieltje kwijt kunnen. De nadelen daarvan kun je zelf bedenken...
  Kortom: Wordt vervolgd (:

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Mick,

  da's een heel interessante ontwikkeling die je nu te pakken hebt. 'k Ben benieuwd naar het vervolg…

  Wanneer het lukt om de Noomad kit te gebruiken met een Thijs roeifiets, lijkt mij de toepassing op de Thijs 222 het meest voor de hand liggend. Ideaal zou zijn wanneer Derk himself de Noomad kit met evt. noodzakelijke aanpassingen geschikt maakt voor de Thijs 222 (inclusief die blauwe kleur) en verkoopt, al dan niet reeds op een Thijs 222 gemonteerd. De ware roetser kan dan zonder al te veel moeite 2 roeifietsen in z'n fietsenberging hebben: een Thijs 209 voor het goede seizoen, en een Thijs/Noomad 222 voor wanneer 3 wielen beter zijn.

  Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Wijnandt,
  Ik heb Derk op de hoogte gesteld van het systeem, ik weet niet wat hij er van vindt...
  Sterker nog, dat weet ik zélf nog niet eens.
  Ik sprak Nestor (Nestoe in 't Euskara)vanmiddag en hij zei dat 't gisteren verstuurd is. En ik 't vanaf Dinsdag verwachten kan.

  Ondertussen heb ik vast de gedoneerde boegspriet met 10 cm ingekort. En fin, dat zal je van mij niet verbazen hé? (-:

  It ain't yours if you haven't fixed it!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi, Mick. Het Noomadbericht, daar had ik even naastgekeken ! Ziet er wel een mooie ontwikkeling uit, helemaal met jouw creatieve plannen ermee. Ik ben benieuwd om te lezen wat het in de praktijk zal geven.

  Jan

  BeantwoordenVerwijderen