woensdag 14 december 2011

Knippen an Lexan

Hoe onooglijk ook, het kapotgemaakte lasmasker annex regenkap hebben me toch even laten kennismaken met het volledig droog rijden in de stromende regen. Vooral als er een wat koude wind bij staat is dat geen pretje. Ook zelfs als je je ogen en gezicht weet te beschermen is aankomen met een inmiddels zeiknat geregende pet geen prettig idee. Die kan ik op m’n werk niet te drogen leggen namelijk. Ook kan de regen dusdanig massief zijn dat het verder via je hals de kleding in loopt :-(.
De slab zacht-pvc die ik gebruikte is eigenlijk te zwaar en te slap om omhoog te zetten en regen en condens maakten hem al gauw onbruikbaar ih donker. Ik werd dan ook al te snel gedwongen de hele kap af te zetten en dan merk je pas hoe irri dat is!
Wat er dus moest komen was ‘echt’ vizier-lexan (=polycarbonaat).

Volgens Velomobielonderdelen.nl is wat ik daar voor nodig heb 1mm dik polycarbonaat. Maar dan, gebaseerd op het PVC ruitje maar hooguit 40X50cm.
Dat bleek via Wim’s site wel te krijgen maar in een voor mijn gebruik niet zo gunstige breedte.
Jammer natuurlijk want we zien elkaar toch bij het Oliebollen-treffen. Dat kan op die manier behalve voor het breken van ludieke records ook als handelsontmoetingsdag fungeren was m'n gedachte.
Hij raadde me aan anders bij Conrad beter een plaatje precies 40x50cm te bestellen.
Maar daarbij komen dan die portokosten steeds roet ih eten gooien. Want op laten sturen kost bijna hetzelfde als 1 plaatje onder de 25 euri! En ik kan me eigenlijk geen ‘extra’ aankopen permiteren. Ik kan zelfs niet echt vinden waaraan bij Conrad. Ben een beetje uit m’n electronica-periode, met bijna 50 jaar laten we zeggen...
Vandaag heb ik met de zoekopdracht ‘polycarbonaat/Amsterdam’ toch een groothandel gevonden in A’dam-Noord die me wel een restantplaatje kon leveren…Nou ja plaatje, een rol van 1meter bij 1m24!
Omdat Wim schreef dat ’t spul ongeveer 30euro/m2 kost wist ik dat de gerekende 31,45 euro niet te veel is geweest. Ook werd er eerlijk bij gezegd dat er geen “UV-blokker” in zit…Maar dat risico durf ik wel te nemen.
Het is optisch goed / knipbaar spul.
Maar dat laatste verbaasde me eigenlijk dan wat. . Bij nameten blijkt het maar 'n halve mm dik te zijn terwijl op de bon duidelijk 1mm staat!
Dus waarschijnlijk toch 't zelfde als Wim heeft (maar dan een rol die je niet ff in de vm kwijt kunt).
Ondertussen heb ik een nieuw gelaatsmasker (tegen erge kou op open liggers) en regenkap-vizier (vd FAW) geknipt.

2 opmerkingen:

 1. Dampt zo'n vizier niet aan ? Je mond en dus je adem zit er toch ook achter... Bij m'n Ekoi City+ helm stopt het vizier zo ongeveer aan mijn neus, waarschijnlijk net daarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jan,
  Hoe kouder het is, hoe eerder 't de neiging heeft om aan te dampen idd.
  Het mooie van zo'n scherm is evenwel dat je 't goed stevig iets verder van je neus kunt plaatsen. Ook hoop ik dat m'n adem nu makkelijker naar weerskanten kan uitwijken.

  Ik kan trouwens mijn hoofd tot binnen de FAW terugtrekken in geval van omslaan. Daarvoor heb ik dus geen helm nodig (al eens eerder gepresteerd!).
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen