woensdag 8 september 2010

rechterwiel pakt stoepje mee...

Gisteren kwam ik van het werk met de FAW. Omdat een fietser zover uitweek naar links dat ik hem bijna over de beplating heenkreeg besloot ik daar wat van te zeggen. Hij kreeg mijn boegsprietvlag immers bijna tegen zijn oren maar keek totaal niet achterom.
Bij 't stoplicht merkte ik dat hij niet van mijn opmerking gediend was en welnu, dat was wederzijds!

Dat mijn irritatie niet gespeeld was en het argument van mijn overduidelijke vlag maakte kennelijk toch wel een overtuigende indruk bij de behoorlijk grote groep wachtende fietsers voor het stoplicht. Niemand nam het verder ook voor de gek op.

Die trouwens na het uitspreken van deze typering door mij er eindelijk het zwijgen toe deed. Ik kookte ook inwendig.


We stonden in een helling namelijk de oprit van de Amstelbrug (meestal neem ik de Berlagebrug) dus geen makkelijke start voor de zwaardere Alleweder toen het groen werd. Om mijn woorden "niet iedereen heeft jouw tempo!" kracht bij te zetten probeerde ik met alle macht toch het eerst de Amsteldijk over te steken. Om de brug als eerste te bereiken.

Die oversteekplaats eindigt weer bij een stoep waar je het stuur maximaal om moet gooien naar links. Dat kan 100% zeker niet met een Quest. In elk geval niet omdat ik rechts 'n meisje had rijden om in te halen dat sneller van start ging.

Dat inhalen lukte net maar...Waarom weet ik niet (misschien m'n agitatie) maar de voorwielen leken mijn stuurbeweging niet goed te volgen en ik schoot te ver door. Raakte daardoor de stoep met navolgend resultaat:


Ik kwam er wel nog fietsend mee thuis maar vraag niet hoe!

Het is trouwens zo dat ik mijn spaken altijd erg los houd met de achterliggende gedachte zo spaakbreuk te vermijden. Dat klopt kennelijk want er is er ook niet één gebroken!

Wel moet ik natuurlijk de velg gaan vervangen...

9 opmerkingen:

 1. Ja ff jammer...
  Ik heb trouwens net nog m'n tekst aangepast om te verduidelijken waarom de bocht nog krapper was dan normaal. Want zat net te denken: Zul je net zien dat Marcel die bocht (in z'n eentje rijdend met de Q.) wél kan maken!
  Groeten Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, volgens het WEB is dít de Berlagebrug: http://www.zuidelijkewandelweg.nl/architectuur/berlagebrug.htm
  Maar mijn opa komt ook uit Brabant hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is de kruising Amsteldijk - Centuurbaan
  Zo zie je maar dat als je je kwaad maakt ook al is het terecht dat er dan dingen gebeuren die je eigenlijk niet wilt.

  Hopelijk is het gemakkelijk te herstellen

  Gr
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja Rob hoi, en linksaf ga je dus de Amstelbrug op.
  Je bent goed bekend. Maar ik ook daar 17 jaar gewoond in Oud-Zuid, geboren in de Pijp!.
  Op de foto kun je aan de vertikale bebouwing (verzorgingsflat 'Tabita')mooi de opgaande helling zien richting Amsteldijk/brug.

  Ik heb een 20" velg uit een wiel dat ik niet meer gebruik uitgespaakt ondertussen en ook het kromme wiel ontspaakt. Morgen weer een dag!

  Groeten Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Mick,

  Balen van je wiel. maar lekker spul hoor, adrenaline. Kun je heerlijk kilometers op wegtrappen, als er ten minste niet zo'n stom stoepje in de weg staat.

  De oplossing is natuurlijk om je in het vervolg niet meer te ergeren aan de idioten die je onderweg onvermijdelijk tegenkomt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een kunst die ik ook niet meester ben ;-)

  Succes met het verherverspaken van je wiel!

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pssiesss erwinnetje! dat deed ik in het begin nogal.. mar dat station ben ik nu pasé

  BeantwoordenVerwijderen