zaterdag 20 februari 2021

Stockholm syndroom?

 De kracht van de mens ligt volgens mij in zijn individuele denken, juist niet in zijn groepsgedrag. Dat is waarom deze ex-kraker en -Marxist tegenwoordig niet linkser stemt dan D66. En dat is eveneens de 'boodschap' van de pandemie naar mijn mening. Maar ik zet netjes mijn avondklok.

Zo blijf ik ook niet langer wikken en wegen of de marktwerking nu wel- of niet goed is maar gebruik mijn gezond verstand. Scheerapparaten met een ingebouwde accu bezorgen de koper van die die dingen meer problemen dan voordelen!

Die zou Brussel van mij dan ook best mogen verbieden! Voor de 'veiligheid' kun je net zo goed met een laagspanningskabeltje scheren in de buurt van je wasbak. Iemand gesproken die de wens had elektrisch te gaan scheren tijdens het douchen heb ik überhaupt nog nooit (-:

Wel heb ik gesproken over de voordelen van het zetten van losse thee met de uitbater van het Ligfietscafé. Gebruik van het aloude thee-ei scheelt niet alleen een hoop afval maar heeft waarschijnlijk ook gezondheidsvoordelen.

Wel is het bijna onmogelijk aan Fair-trade losse thee te komen moet ik tot mijn ontsteltenis ervaren. Daarvoor heb je inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig(!) alvorens je het bij de Sligro kunt kopen.

Door een bestelling van (totaal) 25 euro te doen bij de Jumbo kon ik PickWick zwarte losse thee pas afhalen!

Dat zijn de dolgedraaide aspecten van de hedendaagse maatschappij die MIJ dan weer opvallen!

Het best bevalt me een openklapbare thee-ei lepel van de HEMA. Omdat de losse thee groffer gemalen wordt dan wat in de theezakjes zit kun je de ronde zeef namelijk snel even stevig door het water ranselen 's ochtends. Waardoor de thee eerder op kleur is.

Het ding is helaas wel te breed om in enige thermoskan te passen in mijn bezit. Maar met groene stroom houd ik daarvoor een Silvercrest theebeker (400ml, 12 volt) op temperatuur middels tracing. Bij gebrek aan beter...

Wel was lastig het vullen en schoonmaken van dit gereedschapje. Omdat het indrukken van de bladveer in het handvat best zwaar gaat en zich moeilijk laat combineren met het uitvoeren van die handelingen.Voor dat laatste gebruik ik weer (zoals gebruikelijk) een griptang (-:


                       Omdat de Leemansen uit Brabant komen; Houdoe!


 

 


   

3 opmerkingen:

 1. Inschrijving bij de KvK is gratis en er zijn geen verplichtingen voor zover ik weet. Als je geen of nauwelijks omzet maakt, hoef je je ook niet te melden bij de belastingdienst. Met een bedrijfsnaam en KvK inschrijving kun je bij veel groothandels kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip Reinier! Ik loop wel eens vaker tegen die beperking aan als ik iets kopen wil.
   Maar het lijkt of men (ook) bij de AH meegelezen heeft. Er staan sinds 2 dagen daadwerkelijk ronde beschuitbusvormige doosjes met FairTrade losse thee bij ze in de schappen!
   Een stuk duurder dan de PickWick zakjes maar zo voor het meenemen. Het lijkt me een goed signaal dat binnenkort ook te doen.
   Het eerste pakje zwarte thee is al half op dus kan ik daarna de Rooibos van AH eens proberen.
   Overigens heeft het drinken van thee voor mij grote verbeteringen teweeg gebracht tegen duizelingen die ik ervaarde op het werk als gevolg van te veel koffie inname.

   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Eh, ik geloof toch dat het 'ervoer' moet zijn...

   Verwijderen