woensdag 16 december 2020

Ambachtsschool in de praktijk


 Ik moest enige keren ervaren dat de banaantassen ondanks Jans voorzieningen toch de achterband raakten. Voor de vrij prijzige tassen niet best, die verdienen beter. En nóg irritanter als tweetakt scooterrijders je daarvoor menen te moeten gaan waarschuwen. Dat verergert hun stank nog!

Ik heb ooit bij de vuilnis mooie super lichtgewicht buisjes gevonden (met koppelstukken en al) die ik goed over de bestaande tasafhouder heen kan schuiven. Die hoefde ik er eigenlijk alleen maar overheen te schuiven en met plakband vast te zetten.

Maar dat stak geparkeerd in de hal lelijk uit naar achteren waar we moeilijk omheen lopen kunnen.

Gelukkig heb ik op mijn GaWaLo- (Gas-Water-Lood) opleiding geleerd hoe je een thermoplast pijp (zoals pvc afvoerbuis) kunt buigen. Zonder dat deze samenvouwt in de bocht!

Door er (gezeefd) droog zand in op te sluiten met stopjes. Die laatste maakte ik van inslagmoeren m8 met een kort boutje daarin. Ik gebruik die vaak trouwens omdat ze zo'n handige conische vorm hebben!

Nu is voor het opwarmen van de buis verbranding van gas natuurlijk helemaal niet nodig. Als je de beschikking hebt over een verfafbander met stekker en er groene stroom uit het stopcontact komt!

De twee zo gevormde buisjes verbond ik met een sok van hetzelfde materiaal. Om de fiets misschien in de toekomst eens op zijn achterwiel te parkeren gebruikte ik makkelijk verwijderbaar plakband voor de verbindingen i.p.v. lijm.2 opmerkingen:

  1. Weer handig, goedkoop en netjes opgelost! Zoals we eigenlijk gewoon zijn van Eigenfiets.nl........;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo is die en ik denk dat ik me bovendien vele uren voorbereiding aan een 3D printer heb uitgespaard!

    BeantwoordenVerwijderen