vrijdag 1 april 2016

Nieuwe driewielerMijn moeder is door een destijds als kind nog niet goed te corrigeren heupdysplasie slecht ter been. Eén kant heeft daarom een 'nieuwe heup' gekregen maar ze durft daardoor niet meer te fietsen uit angst om te vallen. Toch wil ze de auto wat vaker laten staan en het met een driewieler proberen.
Ik heb daarom op Marktplaats een driewieler voor haar gevonden die mijn broer is gaan ophalen uit Dokkum-Friesland met zijn aanhanger. 
Eerste Paasdag wordt de verjaardag van mijn jongste neefje (4) gevierd in Monnickendam bij het autoschadebedrijf van mijn zwager. Ik had dus wel degelijk een alternatief voor het Paastreffen.
Mijn moeder ging daar vanuit Purmerland met de auto heen. Daar was ik ook om haar trike te 'bekijken' maar dacht daar zelf wat anders over...
Ik ben even later vertrokken, niet met de Cryzbike waarmee ik gekomen was maar gelijk de 10 kilometer naar Monnickendam met 'haar' driewieler (zonder haar medeweten).gaan proefrijden  "Amsterdammers lenen toch wel vaker een fiets mam? :-)"
Op de foto zij en mijn ome Harry genomen met de smartphone door mijn jongste broer, broer en zus dus.
Die oom was vroeger mijn zowel rebelse als muzikale voorbeeld. Trotseerde zelfs mijn stoere oma altijd door haar in de maling te nemen. Wist haar in Amsterdam cholerisch te maken door een motorketting in een blik vet uit te koken op háár gasfornuis ;-)
Jammer genoeg ging hij destijds (al) niet meer mee in mijn punk aspiraties. Hij vond Meat Love beter dan de Sex Pistols! . Had natuurlijk ook nooit van de Tubes gehoord, die leverden genoeg  Amerikaans theater!.  Gelukkig is hij wel weer gezond op gewicht (mijn oom).De trike past door de fusee opgehangen wielen schuin te plaatsen als een parallellogram door de deur van de schuur in de ouderlijke woning. Hij staat dan overdekt in het klompenhok, vlak voor de CV-ketel. Terwijl je er toch nog langs lopen kan.
3 opmerkingen:

 1. En Mick,denk je dat de nieuwe aanwinst wat is voor je mama?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haar net gebeld hierover. Ze "heeft nog geen tijd gehad om daar uitgerust aan te beginnen" zijn haar woorden. Inderdaad heeft ze een enorm aantal vogels, wat Siamese katten, konijnen, cavia's, kippen, wandelende takken, vissen en ik ben vast nog wat vergeten :)

   Verwijderen
  2. Haar net gebeld hierover. Ze "heeft nog geen tijd gehad om daar uitgerust aan te beginnen" zijn haar woorden. Inderdaad heeft ze een enorm aantal vogels, wat Siamese katten, konijnen, cavia's, kippen, wandelende takken, vissen en ik ben vast nog wat vergeten :)

   Verwijderen