maandag 25 januari 2016

"Beveiligde verbinding weg" ?

Ik denk dat ik een gevoelige snaar geraakt heb in NVHPV-land.
Kan kloppen, ik heb niet voor niets mijn lidmaatschap opgezegd dus toelichting daar ontrend kan op weerstanden stuiten. Na een reactie van de voorzitter Kees van Malssen bij het bericht over het online nummer van Ligfiets& krijg ik als ik probeer in te loggen op Ligfiets.net deze mededeling in Google Chroom:


En deze in Mozilla Firefox: 


Inhoudelijk wil ik ook wel wat schrijven hoewel ik zo weg moet. 
Ik heb al jaren geen begroting kunnen vinden van de vereniging. Wel weet ik dat Ymte Sijbrandij de begroting in het verleden niet heeft willen goedkeuren omdat er een naar zijn mening veel te groot bedrag in de kas zou zitten dat volgens hem ten goede zou moeten komen aan de leden...
Ook daarvan kan ik achteraf niets terugvinden. Het plotseling opdoemen van communicatie-hacks hoop ik op deze manier te omzeilen.

Update: Na thuiskomst van een ziekenhuisbezoek (mijn oom heeft een hartaanval gehad) kan ik weer inloggen! (17:10u) 

8 opmerkingen:

 1. Ligfiets.net is weer bereikbaar hoor; had er net ook last van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou natuurlijk storm in een glas water kunnen zijn Erwin maar ik heb de mededeling nog steeds als ik probeer in te loggen!

   Verwijderen
 2. Hoi Mick,

  Ook ik vraag me af waar ze mee bezig zijn af en toe, ik heb sinds ik lid geworden ben nog steeds geen contributie betaald! Ik heb tot 2x toe Robert Lammens aangeschreven om dat mede te delen, en om een rekening gevraagd, die tot 2x toe beloofd is toegezonden te krijgen. Niets gezien, dus vorig jaar een mail gestuurd aan de voorzitter, de secretaris en de penningmeester, maar het enige wat volgde was weer een oorverdovende stilte........
  Niet dat ik zonodig van m'n geld afmoet, maar als lid heb je rechten EN plichten, één van die plichten is contributie betalen voor het gebodene, en daar kan ik niet aan voldoen zolang er geen rekening gezonden is.....

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK, ik had ook iets vreemds bij de hand. Nadat ik het lidmaatschap had opgezegd o.a. om geen papierwerk meer te ontvangen kreeg ik tóch het blad weer binnen!
   Om aan te geven dat het me ernst is stuurde ik het op eigen kosten retour met een uitgeprinte versie van mijn opzegmail.
   Ik lees echt alleen maar de technische verhalen en dan is het zonde de rest in de kast post te laten vatten. Want het oud papier is ook weer zo iets en is dan ten koste van bomenkap porto en drukkosten gegaan, nodeloos / voor niets!

   Verwijderen
 3. Sterkte met en voor je oom!

  Over Ligfiets.net vandaag: het beveiligingscertificaat was om 00.00 uur vannacht verlopen. Meer was er niet aan de hand. Het zou sinds vanmiddag weer voor een jaar geen probleem op moeten leveren. Er is een nieuw SSL-certificaat is geïnstalleerd.
  (Mijn Android weigerde de site te laten zien, mijn iOS en Windows systeem lieten de site toe, na mijn uitdrukkelijke toestemming)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien is het allemaal paranoïde van me, ik hoop het maar.
   Toch is het gebeurd en het kan dan toch ook weer geen kwaad daarvan verslag te doen toch? De timing vond ik wel érg verdacht dus ben al met al toch blij dat ik nog dit tweede communicatiemedium heb. Aan twitteren of facebooken doe ik namelijk niet.
   Ook ben ik nog even in de notulen gaan bladeren en de laatste begroting stamt uit 2012 dus ook daar in vergis ik me niet. Wel vind ik een concreet limiet voor de kasreserve. Die is gelijk (op dat moment) aan de inkomsten van een jaar contributie. Dat is ten minste een limiet dan!
   Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 4. Hoi Mick, waarom stel jij je niet beschikbaar als bestuurslid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je kijkt op dit blog zie je het oude logo van de vereniging Wilco. Tegen het afschaffen daarvan stemmen, wat ik zeker gedaan zou hebben i.p.v. een soort marketing-achtig iets wat het nu geworden is, "zou geen enkele zin gehad hebben"-ik citeer Wim Schermer.
   Ander veel duurder voorbeeld. Er is door de vereniging voor €4000,00 bijgepast voor een prestigieus "velomobielseminair".
   Praten over velomobielen zoals Ymte dat noemt i.p.v. er mee te rijden 100% mee eens. Zou ik dan oo k medeverantwoordelijk voor zijn, net als de subsidiëring van gratis autoparkeerplaatsen op- en buiten het kampeerterrein van CycleVision.
   Nee thx Wilco, dan blijf ik liever in de oppositie!
   Mvg Mick

   Verwijderen