woensdag 20 januari 2016

Niet de snelste (met denken)

Zoals ik al schreef was de aanleiding van mijn (versie van het) oksel-frisch / Duitse stuur eigenlijk geen prettige. Steeds terugkerende klachten in mijn rechter schouder waar ik bij geen enkele andere ligfiets of velomobiel last van heb.
Ik gebruikte de Cheetah dan de afgelopen weken maar helemaal niet meer. Mijn werk is fysiek al inspannend genoeg!
Van alles heb ik nagekeken op ondeugdelijkheid zoals misvorming in het frame of iets dergelijks, niets! Alles lijkt goed uitgelijnd door Optima. Ik zou het ook echt jammer vinden er bijvoorbeeld de voorbuis af te zagen om er een voorwielaandrijver van te maken (type MBB). Ook iets doorverkopen dat om de een of andere reden niet deugt vind ik niet prettig.
Maar ik denk niet dat dat nodig is! Bij stilstand kon ik eigenlijk niets constateren maar als ik reed moest ik rechts meer duwen leekt het wel....
De oorzaak is very simpel. Jan Goddemaer had destijds het advies om de retourketting langs het voorwiel te laten lopen. Een goed haalbaar idee maar het ligt eenvoudigweg aan mijn manier waarop ik een mantelbuisje (om contact met de band te voorkomen) vastmaakte . Aan de voorvork ):
Omdat de ketting een achterwaartse beweging uitvoert krijg ik de kracht daarvan zo direct op mijn rechter schouder!
Ik heb dit nog niet uitgeprobeerd want zit thuis met griep. Maar mijn voorhoofdsholte had zo'n ontsteking kennelijk nodig om tot dit verbijsterende inzicht te komen?
Morgen zeker even proberen het kettingbuisje aan het frame vast te maken, onder het zadel i.p.v aan de rechter vorkpoot!. 

4 opmerkingen:

 1. Echte helderheid komt van binnenuit.

  Sta mij toe je uit te lachen :D :D :D :D :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij deze Erwin ;-)
   Bij klachten als deze (die er langzaam in sluipen) heb ik kennelijk moeite de oorzaak nog te achterhalen. Als ik de tijd in ogenschouw neem dat ik me zo heb beholpen schrik ik ook ja!
   Mvg Mick

   Verwijderen
  2. Hierbij vergeef ik tevens ruimhartig mijn 'volgers' voor hun onoplettend gedrag!

   Verwijderen