woensdag 23 december 2015

Tip voor kortjes

Ik heb het eigenlijk niet zo op religies, zelfs niet op de christelijke. "De herdertjes lagen bij nachte"- Ja dat lijkt me nogal logisch, dan slapen de meeste mensen! "Er is een kindeke geboren op aard" -Nou te gek hoor, echt iets om enthousiast over te zijn. Weer een er bij die straks de CO2 wolk helpt vergroten. Dat is juist de pest die deze aardkloot teistert!
Toen ik twaalf en half jaar geleden op de bloemenveiling kwam werken ontmoette ik de Aalsmeers / Hoofddorpse humor. Een blanke collega die Ghanese medewerkers met de benaming "Kortje!" toe roept. En vice versa... Even wennen maar i.e.g. minder blasé dan mensen die een nodeloos dure fietspomp kopen omdat ze dan een dure merkpomp hebben...
Ik woon in de Indische buurt en heb net een paar bijzonder gunstig geprijsde crankstellen opgehaald in de Javastraat ('DHL-parcelshop'). Deze zijn net even korter dan een van de standaard lengtematen (170 mm) en voor mij beter geschikt: 165 mm.

Die van mij heb ik laten komen met 44 tands kettingbladen maar je hebt ze ook in 46 tands uitvoering. Die bladen zijn dik want eigenlijk bedoeld voor stadsfietskettingen maar die kan ik waarschijnlijk passend maken.
Ik was wat wantrouwig en heb dus gekozen voor de optie 'Klarna', achteraf betalen. Maar de steekcirkel is gewoon 130 dus alle tandwielen (behalve die met cirkel 110 bevestiging) passen er op. Tip voor de feestdagen ;-)
De tekst van dit nummer is te vinden door op "meer weergeven" te klikken op de You tube-site.6 opmerkingen:

 1. Daar hou ik van, lekker luchtig en met humor. Fijne Tandwielen gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een collega aan tafel die voor de Mormonen heeft gekozen kon vanmiddag minder lachen om mijn duiding van de kerstliedjes ;-)
   Maar in wezen ben ik een serieus mens...

   Verwijderen
 2. S'nachts slapen de meeste mensen?
  Dat dacht ik een paar jaar geleden ook toen ik met opzet s'avonds laat door Amsterdam reed met de Alleweder maar slapen deden ze er niet ;-)
  Het was er net zo druk als overdag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mick,

  Qua religie sluit ik me geheel bij je aan.........Alhoewel ik ook niet elke nacht slaap, dat brengt ploegendienst met zich mee natuurlijk...... En teveel mensen? Dat lossen ze zelf op, ze staan elkaar op meer dan genoeg plaatsen naar het leven!
  Verder is je rode draad wel vermakelijk, die dure fietspomp komt in elk geval regelmatig eens voorbij in je teksten....;-)))

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat met die fietspompen heeft op zich niet zo veel om het lijf verder natuurlijk Adri.
   Maar dat "het zichzelf wel oplost" zie je helemaal verkeerd. Oorlogen en milieurampen leveren veel overlevenden op die daarna niet meer wonen kunnen waar ze zaten.
   Het gaat dus in de gebieden die zich nog wel tegen het (natuur-)geweld staande kunnen houden door hun economische positie in de toekomst ongezellig druk worden!
   Prettige feestdagen

   Verwijderen