zondag 14 september 2014

Bagagerek aan frame Revolver


Ik had natuurlijk niet zo'n beste start naar Anna Paulowna met de roets toen ik m'n spullen op een fietskar bond. Waarvan achteraf bleek dat de wielen naspoor vertoonden. Dat heb ik inmiddels verholpen met mijn wielrichtapparaat en wat sleutelen. Maar ook dichter bij huis kom ik vaak niet uit als ik bijvoorbeeld vanaf het werk een plant mag, maar niet kán meenemen...
Door veel vooruitplannen kan ik de banaantassen mee nemen. Maar het bovenste bandje daarvan drukt de toptas lelijk ineen en richting achterwiel. Bovendien denk ik dat als de tassen niet horizontaal hangen dat slecht is voor de stroomlijn. Reden om eens bij mijn adresje in de van Ostade straat te kijken voor een (gebruikte) bagagedrager.

Ik vond een licht beschadigd exemplaar (van achter een stukje afgebroken) maar van lichtmetaal en bijzonder veelzijdig aan te passen. Type / merk "Max 25 kg" (-:
De Revolver heeft, net als de CVT een excentrische achtervork en maar geen achtervering. Het eerste kon ik oplossen door de klemmen in een tegengestelde richting bovenop de drager te bevestigen. Bovenop om ooit nog eens een dikkere achterband te kunnen gaan gebruiken of een achterspatbord te monteren.
Maar in mijn geval zitten in de achterpatten ook nog eens sleuven (voor montage van een 28" wiel) ipv de gebruikelijke getapte gaten m5 !
Dat loste ik op door 2,5 mm aluminium strip te bevestigen op de vorkuiteinden, bedoeld voor bevestiging van een bidon (geloof ik). Die strips heb ik met een combinatietang getordeerd voor de stand van de drager waarbij de leuke eigenschap optreedt dat een gedraaid stuk metaal minder snel zal doorbuigen (-;
Meestal zie ik dat de bagagedrager (die niet standaard bij de Thys geleverd wordt) aan het stoeltje vast gebout wordt. Dat lijkt te kunnen omdat de vork immers toch niet inveert.
Maar dat lijkt me geen degelijke bevestiging en niet bevorderlijk voor de levensduur van het nog geen 1000 gram lichte stoeltje. Omdat deze middels rubber ringen tegen het frame bevestigd is tegen scheuren van het carbon rond de m6 bevestingspunten.
Bij mijn 2-de-hands stoeltje heb ik zelfs allerlei onduidelijke extra gaten meegekregen aan weerszijden die al tot breuk geleid hebben. Die heb ik
gisteren met de 4 uitgesleten ophangpunten eerst versterkt aan beide zijden.
In plaats van bevestiging aan het stoeltje koos ik voor het boren van twee extra 4,2 mm gaatjes om daar m5 draad in te tappen.
Door het plakken van een stukje duct tape tussen de delen probeer ik beschadiging van de laklaag te voorkomen. Het frame is nu eenmaal niet roestvrij, zoals dat van de Cheetah (en de Eigenbouw spriet)...
Het resultaat mag gezien worden vind ik:

2 opmerkingen:

  1. As ik binnenkort iemand met een plant achterop zie roetsen dan weet ik dat jij het bent! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enige natuurlijke camouflage op die plek zou mijn geschatte biologische leeftijd natuurlijk geen windeieren leggen :-)

    BeantwoordenVerwijderen