zaterdag 9 november 2013

problemen met internethandel


Om de achterwielophanging voor de Limit zo goed mogelijk demontabel te houden heb ik toch mijn zinnen gezet op een as met linkse schroefdraad. Ik kocht daarom linksdraaiend draadeind met 4 bijbehorende moeren bij de Metaalreus. 

Dat kreeg ik vrij snel en zonder problemen geleverd.
Als bevestigingskern voor het freewheel wil ik een BSA-bracketcup gebruiken en die aan een van de linksdraaiende M12 moeren lassen. Voor de lagers komt er een buisje 15 over het draad heen.
Omdat de moeren op zeker wat zullen krimpen na de verhitting bij het lassen heb ik de Metaalreus gemaild of ze me geen linksdraaiende taps kunnen verkopen.
Dat kunnen ze niet maar geen nood leek het. Ik vond de site van MZS die ze ogenschijnlijk in vele maten en met verschillende draden aanbiedt. 
Ook als je op de maat 12x1.75 klikt (van mijn draadeind) staat daar nog een keer expliciet vermeld "linkse draad".
Na een week kreeg ik ze vrijdag dan binnen...Met RECHTSE draad!
Wie meent dat ik me "dan maar niet in moet laten met iedere aanbieder die ik opduikel op het internet" moet ik dan het laatste geval voorleggen.
Ik betaal Bob V. uit Zwolle voor twee "Primo balence" 406 velgen die hij in een advertentie op Ligfiets.net (waar hij redactionele bevoegdheden geniet) te koop aan biedt. Dertig euro plus de door hem gemailde E6,75 porto voor het opsturen. Al op 22 Oktober.
Om ze vervolgens niet te ontvangen. Met als enig sporadisch reageren op mijn aandringen hier op "dat hij niet iedere dag zijn email checkt".
 Omdat ook de advertentie op ligfietsplaza gewoon blijft staan besluit ik afgelopen dinsdag (5 November) middels een advertentie anderen te waarschuwen niet met de persoon te gaan handelen.
Eindelijk lijkt er nu iets te gebeuren. Mijn advertentie wordt verwijderd maar ook het aanbod van de velgen. 
B.V. reageert verbolgen "dat hij immers geen geld ontvangen heeft voor het inpakken in een kartonnen doos". Alsof hij daar ooit om gevraagd heeft toen hij zijn rekeningnummer doormailde!
Uiteraard heb ik hem niet nóg meer geld overgemaakt en op mijn aandringen is eindelijk gisteren het geld teruggestort.

Gefeliciteerd Bob met je b.m.w. eerste geslaagde actie op het gebied van internet-handelen!

4 opmerkingen:

 1. Ach Mick,
  Internethandel levert inderdaad soms frustraties op. In Maarn woont ene Joep M. die een set RVS Bebop pedalen bestelde. Zonder vooraf te laten betalen heb ik de set opgestuurd. Al in februari van dit jaar.
  Ondanks tientallen beloftes nog steeds geen volledige betaling ontvangen. Jammer dat dit soort lieden het goede vertrouwen beschamen.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies Wim,
  Kennelijk is het feit dat je een hobby deelt echt nog geen garantie voor een correct (handels)gedrag. Alsof er in de wereld al geen rottigheid genoeg is...!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mick, Wim, dit zijn de rotte appelen in "ons" ligfiets wereldje, vaak ook de ant-socialen in de maatschappij het is gewoon stelen en beschamen van goed vertrouwen blijf het publiceren of geef ze aan zodat anderen hier niet ook de dupe van kunnen worden.
  Zo steek je alleen energie in positieve dingen
  Gr.Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk Willem, dat probeer ik ook te doen.
  n.a.v. Je suggestie voor het bouwen van een boegspriet van titanium kwam ik wel bijvoorbeeld de eerste titanium-website tegen: http://www.titaniumshop.nl/
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen