maandag 30 oktober 2017

Drie keer recht is Afsluitdijk

Eigenlijk was ik helemaal niet zo'n raceliefhebber. Ik bepaalde me liever tot de utilitaire zaken met de ligfietsen meestal.
Maar toen Olaf Glasmacher en ik eigenlijk gelijktijdig met de voorwielaangedreven MBB's bezig waren wilde ik hem toch wel eens ontmoeten met die mysterieuze charitatieve racefietsersclub 'Livebuild' die ieder jaar de Afsluitrace eind oktober organiseert. 
Voor de race van gisteren was de MBB beslist geen aanrader! Gelukkig rijd je zowel de heen- als de terugweg grotendeels achter de Noordelijke dijk. Op de bruggen moest ik soms echt wel in de remmen om de DF onder controle te houden. Maar dit keer kon ik zonder wachten op de brug van Kornwerderzand doorrijden naar de eindoverwinning!

foto Matthijs Leegwater

Daarbij heeft Ymte Sijbrandij ook een belangrijke rol gespeeld natuurlijk. Hij liet me zien hoe snel hij dat doet met zijn door Daniel Fenn speciaal vergrote DFxl vorig jaar.
En door in te gaan op mijn aanbod de Limit over te nemen tegen een korting op het oorspronkelijke DF model.
Leuk was dat ik ook André voor- en Mathijs na de race nog even gezien en gesproken heb.
Sympathiek vond ik dat de jongelui van de Afsluitrace mijn 'prestatie' om als eerste binnen te komen toch nog met een chocoladeletter beloonden. De eerste van het Alfabet natuurlijk :-)

André Dronkers & ik
MatthijsDe heren en dames van deze enthousiaste groep wisten weer razendsnel uit te pakken met warme soepen en vers gebakken brood, koffie, thee en bier van een kleine brouwerij.Voor het drinkwatwerprojekt in Kameroen is € 10.242,29 toegezegd.
Daartoe werd dit jaar wel toevlucht tegen regen en wind gezocht in een overdekte fietsenstalling. Hoe toepasselijk!

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Mick! Wat was je gemiddelde over ca. 60 km?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keine Ahnung Piet sorry. Daarvoor geldt nog steeds de openingszin dus. Op de teller iets van rond de 40 km per uur.
  Maar na het monteren van een 2dehands Primo Comet band aan die kant die officieel 37-407 (20x1.35") maar veel smaller is dan dat heb ik echt geen moeite gedaan de teller daar op in te stellen...
  Dit was voor mij de snelste Afsluitrace ever, dat wel !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Mick

  Heb je nog lang moeten wachten voor de eerste bukker weer terug was?

  Groeten, André

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat duurde nog wel even ja, en de koffie was nog niet doorgelopen.
  Ik vond het wel grappig de jongedame daar opmerkzaam op te maken. Maar ze reageerde wat gespannen en bood me heet water en een zakje thee aan. Haar collega was denkelijk bang dat ik alle soep in m'n eentje zou opmaken want toen ik "de andere soep graag ook eens proeven wilde om te vergelijken" kreeg ik daarvan maar een half bakje.
  Maar ach de broodjuffrouw deed niet moeilijk en dan waren er nog allerhande koekjes...

  BeantwoordenVerwijderen