vrijdag 9 januari 2015

De Slimste Schoen ?

Als zelfstandig knutselaar houd ik me eigenlijk weinig bezig met 'bekende Nederlanders' uit de media. Toch haal ik de schade aardig in door af en toe naar het gezellige programma van Philip Freriks en Maarten van Rossum te kijken 'De Slimste Mens'.
Je komt zo heel interessante weetjes over hen te weten die ik dan weer kan ventileren tegen medewerkers in de pauze. En zo veel 'menselijker' overkomen, gelijk het proletariaat :-)
Maar ook aan de quiz zelf probeer ik op die momenten mee te doen natuurlijk, dus geen "couch potato".
Bij de uitzending van 23 December (ik kijk meestal op Uitzending Gemist ivm het vroege naar bed gaan) rolde ik toch echter alsnog van mijn stoel! Kijk maar eens vanaf 25 minuten, Mijn eigen foto van 2 halve zolen op de wielrenschoenen met Bisontix kwam rakelings voorbij....

U begrijpt nu waarom ik het met de portret-rechten van de heren presentatoren hier dan op de pagina ook maar even niet te nauw zal nemen!Maar hoe is het de schoenen met de gedoneerde Velomobielonderdelen.nl rubber eigenlijk vergaan?

De tube is bijna leeg want het rubber dreigde nog diverse keren los te komen. Om ook bij één schoen de hak weg te vijlen was een slecht idee. Wat ik daar op plakte is namelijk helemáál weg....
Verder is te zien dat het weinige lopen erop wat ik heb gedaan al (te) veel vroeg van het vrij zachte loopvlak.
Het spul lijkt me geschikter voor het doel waar het voor verkocht wordt. Om uw kwetsbare interieur te beschermen bij het instappen dan om daadwerkelijk mee op straat te gaan lopen .
Voor de korte afstanden die ik normaliter commute heb ik het paar ook niet echt nodig gelukkig.
Daarvoor kan ik ook de Lidl of de Northwave schoenen gebruiken die veel slijtvaster zijn. Ik heb ze nu dus als reserve schoenen voor het maken van lange ritten (met name in de CAW).
Maar het hele (Calvinistische?) idee van 'iedere dag dezelfde schoenen' is me dan ook al even vreemd als van 'iedere dag dezelfde fiets' :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten