vrijdag 21 februari 2014

crankstelzwendel onderdelenstunter

In de FAW zat ik nogal rechtop en raakte ik met m'n knieën de instaprand aanvankelijk. Omdat ik ook maar 1m70 ben kon ik daar met 155mm pedalen beter uit de voeten.
Voor ik de 180 km  lange fortenroute aanvatte heb ik deze geprobeerd op de Cheetah. Het resultaat viel tegen. Ik had er zelfs moeite mee een racefietser bij te houden. Dus daarop zitten nog standaard de 170 mm cranks waarmee ik de monstertocht uit reed.
Nu met de achillespees problemen zou ik graag de 165 mm van de Limit eens proberen op deze tweewieler. Eerst probeerde ik dat door biedingen op Amerikaanse aanbieders op Ebay. Maar die blijken allemaal op het moment supreme voor enorm veel geld van eigenaar te moeten wisselen. Terwijl het verschil maar een halve centimeter is met een standaard crank!
Ook nieuw zijn ze wel te koop maar voor de prijs waar je zo 2 a drie complete (oma-)fietsen voor koopt bij de Halfords. Om maar 'ns wat te noemen...
Toen ik dus een crankstel "165 mm" van het merk Batavus(!) tegen kwam bij de 'fietsonderdelenstunter' bestelde ik er gelijk 2.


Had ik het maar niet gedaan! Ik ontving maar 1 crankstel ipv 2, ook al staat er "2 stuks" op de pakbon. En de pedalen meten maar 152 mm ipv de gepubliceerde 165. Dertien milimeter te kort dus!
Gebeld wordt me aangeraden ook dit stel nog terug te sturen en zou mijn geld terug gestort worden. Op dat geld wacht ik nu al 3 dagen dus ik geloof hun verhalen voor geen haar meer.
Een zelfde soort misleiding past ook Hollandbikeshop toe. Daar staat bij de 'technische specificaties' 165 mm. Maar bij de  'produktspecificaties' 170 !

2 opmerkingen:

 1. Achillespeesproblemen,voetplaatjes naar achter,desnoods de schoen aanpassen.
  Zie ook twilwel zijn blog over dit onderwerp.
  Succes .
  Rudolf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb ik gelezen en al gedaan Rudolf, bedankt!
  Verder heb ik de neuspijp ingeschoven en het stoeltje van de Limit iets naar voren gehaald. Om de voeten minder te laten strekken.
  Met de training van de kuitspier (calf raise) zat ik juist op het VERKEERDE spoor. De pees rekken en de voorkant van het been trainen (tenen opwaarts treken) is wél goed. Dat laatste helpt me zelfs acuut tegen de pijn !
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen