vrijdag 13 november 2009

De vernieuwde bankdrukfiets


Ik heb mijn blog 'Eigenfiets' genoemd omdat ik bestaande ligfietsen vaak wat beperkt vind en me bovendien verplichten nogal wat geld aan te gooien voor slechts 1 manier van aandrijving...
Je zou dus kunnen zeggen dat ik 'n echte 'Mensaangedreven Voertuig' -type ben.
Liefst 'n -gestroomlijnde- ligfiets vanwege het comfort maar primair gericht op 'n zo veelzijdig mogelijke training van de humane machine.
Wel probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande fietsen om tijd te besparen want geduld en sport gaan (ook) bij mij niet altijd samen.

Ik heb al 't een en ander gebouwd maar zal daar terloops naar verwijzen.
Mijn huidige projekt staat al in de titel

Oscarchen heeft vandaag zijn "Blechtrommel" produciert.

Met 'n sperlagerremhandel die op de as van een rolstoelaankoppelingsconstructie zat heb ik 'n soort snek gemaakt. En wel door hier 2 verfemmerdeksels aan te bevestigen met boutjes/moertjes als op/afrol-mechanisme vd bankdrukinversiebuizen (zoals eerder toegepast op de roeifiets).
Met boutjes m3 en tenslotte heb ik de deksels nog aan elkaar gesoldeerd dat hopelijk de (mijn)
kracht moet kunnen overbrengen naar de trapas.
Ik besef natuurlijk dondersgoed dat dergelijke technische handelingen veel uitleg vereisen en dat is nu ook net de reden dat ik nog niet eerder 'geblogd' heb.
Daarbij komt dat ik dit project dus nog niet af heb want ik moet de zgn. 'inversieconstructie' die ik eerder gebouwd heb op de Thys 220 overzetten en aanpassen voor dit concept op mijn Hafa.

Maar wat dacht u wat van 'n smakelijk video'tje?!


En fin, morgen weer 'n dag dus eerst maar n's 'n oud-bruintje...

5 opmerkingen:

 1. Ik heb vooral genoten van het "smakelijke video'tje"!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. doe maar rustig aan joh, merk het wel als morgen van de partij bent, leuk dat ge een blog begonnen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het weer is er ook niet erg naar hé?
  't Gekke is dat nu de gezondheid (om te voelen in m'n been) zo kwakkelt -hopelijk tijdelijk- ik eindelijk n's aan dat idee vd bankdrukfiets in combinatie met de 'gewone ligger' lijk toe te komen!
  Natuurlijk kan ik daar ook in principe m'n been mee ontzien dus eerder de weg weer op... Maar da's puur toeval verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mick. Ik ben misschien wel geen virtuoos in het Nederlands, maar ik kan wel een leuk verhaaltje schrijven. Ik neem aan dat je van mijn verhaal hebt genoten, want je hebt het tot het einde (tot het laatste woord zelfs) uitgelezen. Met foutje!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is waarschijnlijk 't verschil tussen ons Martje: Jíj probeert 'n leuk verhaaltje te schrijven, ík ben een oude (wereld)-verbeteraar!

  BeantwoordenVerwijderen