zondag 2 augustus 2015

Shellcrises

Eigenlijk ben ik te stom om te begrijpen waarom de lage energieprijzen voor fossiele brandstoffen slecht zijn voor de omzet van Shell. Maar daarom niet minder onbescheiden te menen dat het ter sloop aanbieden van mijn benzineslurpende 4x4 en investeren van ruim tienduizend euro's in molenparken op zee (Meewind) daarvoor de doorslag hebben gegeven ;-)
De eerste gipsplaten heb ik gisteren tegen de borstwering geniet zodat ik 's winters ook een lager gasverbruik hoop te bewerkstelligen.
Hoewel beter dan het gebruik van batterijen gebruik ik tamelijk veel accu-penlights. Het is me evenwel gelukt om mijn kruimeldief nieuw leven in te blazen door de voedingscellen te vervangen door 2 x 1,3 v. staafjes afkomstig uit een verder defect accu-pack. Dat ooit opblaasbare bedden en boten en zo van lucht kon voorzien. Dat waaierpompje heb ik ook nog gebruikt om condens te bestrijden in de Mask.
Ruim tienduizend euro had ik ook kunnen besteden aan de nieuwste (en snelste) velomobiel. Maar die gebruik ik te weinig daarvoor naar mijn gevoel. De afgelopen week met drie dagen achter elkaar (maan-, dins- en woensdag) was tamelijk exceptioneel veel.
Dat resulteerde -na een aantal langere tochten waaronder naar Zutphen- in een uitgelopen m8 bout van éen van de achtervork ophangingen. En een gebroken voorderailleurkabel. Beide op dezelfde woensdag!

Dat zijn lastig te repareren zaken bij de Limit. Maar ik heb dan een gedeelte van het bespaarde geld op dure fietspompen en vm-en ook ingezet op allerlei gereedschap. Gisteren heb ik een extra ring vanuit de wielkast aangebracht en de vork weer op zijn plaats gekregen met een autokrik en een endoscoop gekocht bij de Lidl.

Een fantastisch apparaat, maar achteraf lees ik iets over het bestaan van "usb-endoscopen"...
Dat was in combinatie met mijn notebook natuurlijk ook een idee geweest.
Het meest betrouwbaar is het dus uit te gaan van je eigen capaciteiten om iets te repareren. Dat bespaart dan in het geheel de aanschaf van iets nieuws en het gebruik van grondstoffen en energie voor het productieproces er van.
Zoals het plaatsen van een overgebleven stukje elastiek van de roeifiets voor het maken van een nieuwe verstelbare snelbinder. Van een uitgedokterd type dat ik na aanschaf er van nooit meer tegen gekomen ben:


2 opmerkingen:

 1. Hoi Mick

  Die endoscoop kun je mooi gebruiken als achteruit kijk spiegel (als het net te veel stroom vreet)

  Groeten, andre

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een leuk idee André. Maar meer ook niet.
   De lens heeft namelijk een scherpte stand die veel dichter ligt op de camera dan dat van 'n achteruitkijkdisplay.
   Komt bij dat het werkt op 4 AAA's en dan ook nog eens zwaardere (alkaline) types. Dus nauwelijks kleiner dan mijn 30 mm spiegeltje maar wel een stuk zwaarder!
   Twee van die dingen ben ik kwijt en heb ik vervangen door Ni-MH accu's.
   Daardoor weet ik dat het wel degelijk veel stroom vreet! Terwijl ik dat -kennelijk- op de USB-poort had kunnen doen )-:
   Mvg Mick

   Verwijderen