zaterdag 12 januari 2013

Knippers achter en aansturing

Door het zoek raken van het zakje met de LED’jes heb ik mijn aandacht even verlegd. Naar het maken van warmtebesparende voorzieningen idvv voorzetramen id woning. De plaats waar ze wél lagen kon ik ondanks mijn welhaast Volendamse ijver kennelijk niet terug redeneren: Op de radiator id hal n.b. naast de fiets!
Even resumeren: Ik kocht voor E1500,- een 2dehands C-AW, verdubbelde bijna het aantal versnellingen, bouwde er een vrijloop in (die geen enkele vm-producent me kan leveren) en leg vandaag de laatste hand aan de richtingaanwijzers achter. De hier en daar ontbrekende rode kleur op de bescheiden derriere van de Limit kan gezien worden als een tegemoetkoming aan de wetgever. Die ooit bedacht heeft dat de achterzijde van een fiets wit moet zijn (-:
De knoppendoos bevestigde ik boven op het stuur en kreeg ik ooit bij mijn Flevobike Alleweder. ’t Werkt op twee AAA’s en heeft verklikkerlampjes. Wel is in de loop van de tijd het rubbertje met geleider links zoek geraakt. Dat loste ik op door uit een oude TV-afstandbediening iets soortgelijks te knippen en er met polymerenkit op te plakken.
Een soort voedselbank/reparatiecafé oplossing dus die evenwel een werkend geheel oplevert (-: !

2 opmerkingen:

 1. Netjes gedaan Mick , en toch vind ik dat je het bijna niet opmerkt , wij weten waar ze zitten , automobilisten verwachten dit niet bij velo,s dus kijken er ook niet naar is mijn indruk.
  En dit is geen kritiek op jouw limit of de lampjes want ik vind dit ook gelden voor mijn 4 maal duurdere mango , het valt gewoon niet genoeg op vind ik , nogmaals ook niet bij mijn mango.
  gisteravond in het donker nog stopte er een auto voor me , geweldig , maar ik moest rechts en had mijn knippertje aan dus hij had gewoon door mogen rijden van mij maar de knippertjes werden niet opgemerkt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerrit,
  Ik heb de indruk dat automobilisten zowiezo alle verkeersregels vergeten als ze een ligfiets of velomobiel zien van stomme verbazing...
  Toch had ik op het veilingterrein van de week een hoopvolle 'thumbs up' van een vrachtwagenchauffeur. Contact! Zodat hij eindelijk door reed nadat ik links af aangaf. Om ruimte te maken voor mij.
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen